Malatya - Elazığ - Adıyaman illeri liken florası
Lichen flora of Malatya, Elazığ and Adıyaman provinces
  1. Tez No: 181583
  2. Yazar: MEHMET CANDAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞEN TÜRK
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Malatya, Elazığ, Adıyaman, Liken, Florai, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Lichen, Floraii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 393
Özet
Bu çalışmada Malatya, Elazığ ve Adıyaman illeri taranarak likenbiyoçeşitliliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır.2003-2005 yıllarında 144 lokaliteden toplanan liken örneklerideğerlendirilerek 257 liken ve 4 likenikol mantar taksonu tanımlanmıştır. Butaksonların deskripsiyonları, çalışma alanı, ekolojik özellikleri, Türkiye veDünya'daki yayılışları verilmiştir.Bulunan 18 liken ve 1 likenikol mantar taksonu, Acarospora macrospora(Hepp) A. Massal. ex Bagl. subsp. murorum (A. Massal.) Cauzade & Cl. Roux, A.peliscypha Th.Fr., Buellia imshaugii Hafellner, B. pulverulenta (Anzi) Jatta,Dermatocarpon rivulorum (Arnold) Dalla Torre & Sarnth., Fulgensia pruinosa(Körb.) Poelt, Lecanora laatokkensis (Räsänen) Poelt, Lichenostigma radicansCalat. & Barreno, Placidiopsis custnani (A. Massal.) Körb., Placidium tenellum(Breuss) Breuss, Polyblastia albida Arnold, Rinodina castanomela (Nyl.) Arnold,R. interjecta (Müll. Arg.) H. Mayrhofer, Scheid. & Sheard, R. luridata (Körb.) H.Mayrhofer, R. roscida (Sommerf.) Arnold, Staurothele bacilligera (Arnold)Arnold, S. caesia (Arnold) Arnold, Thelidium incavatum (Nyl.) Mudd veXanthoparmelia glabrans (Nyl.) O. Blanco, A. Crespo, Elix, D. Hawksw. &Lumbsch Türkiye için yeni kayıttır. Çalışma alanında bulunan liken ve likenikolmantar türlerinden 183'ü Malatya, Elazığ ve Adıyaman için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study was to determine the lichen diversity of Malatya, Elazığ andAdıyaman Provinces.Having investigated the lichen specimens collected from 144 localities betweenthe years, 2003 and 2005, 257 lichen taxa and 4 lichenicolous fungi have been determineddescriptions of these taxa, their distributions in Turkey and in the World of and theecological features of the study area were also given.Of 18 lichen taxa and 1 lichenicolous fungi taxon determined in this study arenew records for Turkey. They are Acarospora macrospora (Hepp) A. Massal. ex Bagl.subsp. murorum (A. Massal.) Cauzade & Cl. Roux, A. peliscypha Th.Fr., Buelliaimshaugii Hafellner, B. pulverulenta (Anzi) Jatta, Dermatocarpon rivulorum (Arnold)Dalla Torre & Sarnth., Fulgensia pruinosa (Körb.) Poelt, Lecanora laatokkensis(Räsänen) Poelt, Lichenostigma radicans Calat. & Barreno, Placidiopsis custnani (A.Massal.) Körb., Placidium tenellum (Breuss) Breuss, Polyblastia albida Arnold, Rinodinacastanomela (Nyl.) Arnold, R. interjecta (Müll. Arg.) H. Mayrhofer, Scheid. & Sheard, R.luridata (Körb.) H. Mayrhofer, R. roscida (Sommerf.) Arnold, Staurothele bacilligera(Arnold) Arnold, S. caesia (Arnold) Arnold, Thelidium incavatum (Nyl.) Mudd veXanthoparmelia glabrans (Nyl.) O. Blanco, A. Crespo, Elix, D. Hawksw. & Lumbsch. Of183 lichen and lichenicolous fungi taxa are also new records for Malatya, Elazığ andAdıyaman Provinces.