Current risk management applications in Turkish construction industry
Türkiye'de günümüz inşaat sektöründe risk yönetimi uygulamaları
- Tez No: 181680
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ÖZTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Risk, Risk Yönetimi, nşaat, nşaat projesi, Risk Analizi, risk, risk management, construction, construction project, risk analysis
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
nşaat sektöründe risk ve risk yönetimini anlamak kolay bir iş değildir. nşaat sektörününgenellikle bütün dalları risklidir ve potansiyel iş gücü için risk yönetimi gereklidir.Bu tez, Türkiye'de günümüz inşaat sektöründeki risk yönetimi uygulamalarını anlatan birçalışmadır. Türk inşaat sektörünün risk yönetimi faaliyetleri ve bu faaliyetlerin etkileri biranket yardımıyla araştırılmaya çalışılmıştır. Anket sonuçları SPSS 13.0 for windows programıile değerlendirilmiştir. Bu tez, Türkiye inşaat sektöründeki risk yönetimi uygulamalarınıaraştırmak için yazılmış sınırlı bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
Understanding of risk and risk management in the construction industry is erratic.Construction work is often a risky undertaking for all parties involved, and risk managementis essential in dealing with potential exposures.This master thesis identifies current risk management applications in Turkish constructionindustry. Turkish construction companies? risk management actions and their effectivenesshave been investigated through a questionnaire survey. The questionnaire results areevaluated by using SPSS 13.0 For Windows. The thesis is a limited search application ofvarious risk management techniques available for risk assessment in the Turkish constructionindustry.