Lepistes balıklarının (Poecilia reticulata Peters, 1859) akvaryum balık yemi ve bazı canlı yemlerle beslenmesinin balığın büyüme ve üreme parametreleri üzerine etkileri
Effects of feeding with aquarium fish food and some live foods on growth and fecundity in guppies (Poecilia reticulata Peters, 1859)
- Tez No: 181959
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ORHAN ARAL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Poecilia reticulata, Artemia, Su piresi, Büyüme, Yavru verimi, Gonad ağırlığı, Gonadosomatik indeks, Poecilia reticulata, Artemia sp, Daphnia sp, Growth, Fecundity, Gonad weight, Gonadosomatic index
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Bu çalışmada, yavru ve anaç lepistes (Poecilia reticulata Peters, 1859)balıklarına artemia, su piresi, akvaryum balık yemi + artemia, akvaryum balıkyemi + su piresi ve akvaryum balık yemi karışımından oluşan 5 farklı yemlemerejimi uygulanarak balığın büyüme, gonad gelişimi ve üreme verimliliği üzerineetkileri araştırılmıştır. Yavru lepistes balıkları ile yapılan deneme sonundaortalama canlı ağırlık artışı sırasıyla 0,189, 0,077, 0,222, 0,117, 0,132 g olaraksaptanmıştır. IV. ve V. gruplar arasındaki farkın önemsiz (p>0,05), diğer gruplararasındaki farklılıkların ise önemli (p0,05)bulunmuştur. Grupların ortalama gonadosomatik indeks oranları sırasıyla 11,4,10,67, 20,92, 15,05, 14,15 olarak tespit edilmiştir. III. grup I. ve II. gruptanfarklılık gösterirken (p0,05).
Özet (Çeviri)
In this study, the effects of feeding with five different feeds (Artemia sp.,Daphnia sp., aquarium fish food + Artemia sp., aquarium fish food + Daphnia sp.,aquarium fish food) on growth, gonad weight and fecundity in fry and broodstockguppies were investigated. At the end of the experiment with fry guppies, thehigher average weight gained respectively 0,189, 0,077, 0,222, 0,117 and 0,132 gwere obtained. There were no significant differences between IV. and V. groups(p>0,05), while the other groups were significantly different from each other(p0,05). The gonadosomatic index ofgroups were determinated as 11,4, 10,67, 20,92, 15,05 and14,15 respectively. Thedifference between III. and I. group was found significant (p0,05).