Ofis,oluklu,kuşe ve gazete atık kağıtlarına reçine ve şap ilavesinin kağıt özelliklerine etkilerinin araştırılması
The investigation of alum-rosin addition on the properties of recycled office,corrugated,coated papers and newspapers
- Tez No: 182122
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ARİF KARADEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Waste papers, alum-rosin, cobb
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Ülkemizde Kâğıt Endüstrisinin aşması gereken önemli problemler vardır.Hammadde problemi bunlardan en önemlisidir. Buna en pratik ve hızlı cevapalınabilecek çözüm ülkemizdeki atık kâğıtların daha fazla ve etkin toplanabilmesiniartırmak ve daha da ilerisi geri dönüşümünü en teknolojik şekildegerçekleştirebilmektir. Aslında atık kâğıtların ağartılıp kullanılması en arzu edilenkullanım hedefi olmasına rağmen bu cidden zor bir yöntemdir. Bundan önce atıkkâğıtların kalite sınıflarına göre ayrılarak kullanılacak kimyasal ve katkımaddelerinin etkinlik değerlerine göre işleme sokulması belki daha da kolayyapılabilecek bir çözüm sunabilir.?Ofis, Oluklu, Kuşe ve Gazete Atık Kâğıtlarına Reçine Şap lavesinin KâğıtÖzelliklerindeki Etkilerinin Araştırılması? başlıklı bu çalışmada en yaygın kullanılanatık kâğıt sınıfları ayarlanarak iç yapıştırıcı olarak reçine-şap ile muameleleri veetkinliliklerinin araştırılması amaçlanmıştır. Reçine-şap ile en iyi beklenen sonuçlarıveren atık kâğıtlar tespit edilmeye çalışılacak, ayrıca kâğıtların ayrı ayrı fizikselÖZET FERHAT ÖZDEM Rözellikleri belirlenecektir. Sonuçlara göre atık kâğıt karışım sıra ve oranlarındaayrıca reçine-şap kullanım dozaj, sıra ve şeklinde bazı yeni önerilerin getirilmesihedeflenmektedir.Anahtar kelime: Atık kâğıt, reçine-şap, cobb.
Özet (Çeviri)
There have been some important problems to overcome by the Paper Industryin Turkey. Raw material is probably the most important of all. The fastest andpractical solution to this problem would be the increasing the effective recollections ofwaste papers as well as following the most feasible and technological methods inutilising them. In fact, deinking and then making paper from waste paper is the mostdesired method despite it being quite difficult. Probably before that, the effectiveclassifications of waste papers and utilising them according to their reaction rate andqualities with the chemicals and additives used in the process would offer morepractical solutions.Therefore in this study titled as ?The Investigation of Alum-Rosin Addition onthe Properties of Recycled Office, Corrugated, Coated Papers and Newspapers?,mostly used waste paper classifications were used with alum-rosin internal sizingsystem in an attempt to determine the interaction qualities between them. It wasaimed to find out the differences between waste paper groups in reacting with rosin-alum as well as identifying their some physical properties. This work is expected toABSTRACT FERHAT ÖZDEM Rgive some ideas to design the using order, methods and dosage of waste papers as wellas feeding points and rate of alum-rosin in recycling process.