C ve F sınıfı uçucu kül katkılı betonların yol kaplama betonu olarak kullanılabilme imkanlarının araştırılması.
The research of usage possibilities of class C and F fly ash added concrete as a road cover concrete.
  1. Tez No: 182124
  2. Yazar: ÖKKEŞ FERHAT ZÜLKADİROĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HÜSEYİN TEMİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Concrete cover, Fly ash, Binder concrete, Durability
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Malzemesi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Türkiye'de karayolu kaplamaları genel olarak bitümlü bağlayıcılarla yapılmaktadır.Bitümlü bağlayıcının dışa bağımlı bir malzeme olması yanında dış faktörlerden de kolayetkilenmektedir. Bunun sonucu olarak, kaplaması bitümlü bağlayıcılarla yapılan yollar otoyoldahil kısa hizmet süreleri sonunda büyük onarım ihtiyacı duyabilmektedir. Bitüm bağlayıcılıkaplamalara göre daha yüksek dayanım ve dayanıklılığa sahip olduğu belli olan betonkaplamalar bir alternatif olarak kullanıma girmelidir. Bu düşünceden hareket edilerek, buaraştırmada, çimentonun %40'ına varan oranlarda Soma-B, Tunçbilek ve Afşin-Elbistantermik santral külleri katılarak üretilen betonların yol kaplama betonu olarak özellikleriaraştırılmıştır. Elde edilen sonuçlar, uçucu küllerin yol kaplama betonunun durabilitesineönemli oranda katkı sağladığı görülmüştür.Anahtar Kelimler: Beton Kaplamalar, Uçucu Kül, Katkılı Beton, Dayanıklılık
Özet (Çeviri)
In Turkey, road cover is generally constructed by using bitumen binder. Bitumen binderis damaged from outer factors, even though it is reliant on atmospheric conditions. For thisreason, road covered in bitumen binder needs maintance in short time. In comparision withbitumen binder cover, concrete cover must be used as an alternative material due to itsstrengths. In this study, 40 % ash of Soma-B, Tunçbilek and Afşin-Elbistan thermal exchangeadded concrete samples have been produced and their characteristics have been investigated .On the basis of consequences, experiments have revealed that fly ash contributed durabilityof concrete when it is used as a road cover.