Yoğunluk fonksiyonel teorisi (YFT) uygulamaları
Density functional theory (DFT) appications
- Tez No: 182140
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ŞÜKRÜ ÖZGAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi, Modern Yoğunluk FonksiyonelTeorisi, YFTII
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi (YFT); Schrödinger denkleminin çözümündekullanılan 1. teknik prensiptir. Orijinali Thomas ve Fermi'ye ait olan bu teori 1960'lıyıllarda Walter Kohn ve çalışma arkadaşları tarafından geliştirildi.Bu çalışmasından dolayı Prof. Dr. Walter Kohn, 1998 yılında Kimya dalındaNobel ödülü almıştır.Yoğunluk Fonksiyonel Teorisi (YFT); parçacık sisteminin toplam enerjisinielektriksel yük yoğunluğunun bir fonksiyonu olarak incelemektedir.
Özet (Çeviri)
Density Functional Theory (YFT) is a first principle technique to solve theSchrödinger equation. It was developed by Walter Kohn and co workers in the 1960'sbased on the original ideas of Thomas and Fermi.Prof. Dr. Walter Kohn was awarded the Nobel Prize in Chemistry (1998) for thedevelopment of density functional theory.The fundamental postulate in YFT is investigating the total energy of a particlesystem as a function of the electirical charge density.Key Words : Density Functional Theory, Modern Density Functional Theory,III