Orta öğretimde basit araç ve gereçlerle yapılabilecek biyoloji deney ve uygulamaları
Biological practices and experiments trough simple equipments in secondary education
  1. Tez No: 182234
  2. Yazar: NURSEL DAŞDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HALUK SORAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Eğitim ve Öğretim, Biology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Biyoloji dersi, basit deneyler, deney, Biological lesson, simple experiment, experiment
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu araştırmanın temel amacı çok karmaşık ve pahalı araç gereçlere gerek duymayandeney ve uygulamaların belirlenmesi ve öğretim kurumlarına önerilmesidir.Araştırmada MEB Tebliğler Dergisindeki ve MEB tarafından yayınlanmış, önerilmişders kitaplarındaki deney ve uygulamalar incelenmiştir. Bu kaynaklarda önerilendeney ve uygulamaların, okullarda uygulanabilme sıklıklarının düşük olduğu yapılmışolan araştırmalardan tespit edilmiştir. Buna paralel olarak da, basit araç gereçlerleyapılabilecek, deney ve uygulamalar araştırılmıştır.Araştırma sonucunda; 2005-2006 yılı biyoloji ders öğretim programına göreuygulama olanağı olan basit araç gereçlerle yapılabilecek deneyler ve uygulamalarbelirlenerek, yeterli görülmeyen alanlar için önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this research is to determine the experiments and applicationswhich do not require expensive and complex tools and suggests them to theEducational Institutions.The applications and experiments in the biology course books published andsuggested by the Ministry of Education, were examined in this research and in theresearches. It was determined that the experiments and applications that weresuggested in these sources, could rarely been applied. Because of that, someapplications and experiments which can be applied by using simple tools, wereexamined in the study.As a result of the study; the experiments and applications which can be applied withsimple tools were determined according to the 2005-2006 curriculum of BiologyCourse and suggested to the fields that was found insufficient.