Yapı üretiminde uygulanan toplam kalite güvence sistemleri
Total quality management systems that are used in building production
- Tez No: 182821
- Danışmanlar: PROF. HAKKI ÖNEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Proje yönetimi, toplam kalite yönetim modelleri, yapı üretim aşamaları, ISO9000, ISO 14000, S G-OHSAS 18001, project management, total quality management models, construction productionprocesses, ISO 9000, ISO 14000, ISIG-OHSAS 18001
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Yapı üretimi, proje yönetimi, toplam kalite yönetimi modelleri, yapı üretiminde kullanılan iso9000, iso14000, iso18001 kalite güvence sistemlerini ana hatlarıyla açıklayan bu tez yedibölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde sorunun tanımı, amaç, önem, kapsam ve sınırlılıklar verilmiştir.kinci bölümde proje yönetimi, Amerikan proje yönetim derneğinin hazırladığı içeriğe göre genelhatları ile açıklanmıştır.Üçüncü bölümde yapı üretimi aşamaları kısa bir şekilde verilmiştir.Dördüncü bölümde kalite kavamları ve tanımları yapılmıştır.Beşinci bölümde toplam kalite yönetim modelleri ve ilkeleri maddelenmiştir.Altıncı bölümde Türkiye'de yapı üretim süreçlerinde kullanılan kalite güvence sistemleri kısacaaçıklanmıştırBu tezin yedinci bölümünde ise sonuçlar açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis which explains basic lines of quality assurance systems ISO 9000, ISO 14000, ISO18001 used for construction production, project management, total quality managementmodels, consists of seven sections.Case study description, purpose, importance, scope and restrictions are given in Section 1.In Section 2, project management as per the baselines of American Project ManagementAssociation, is explained.Phases of construction production is given shortly in Section 3.Section 4 contributes quality concepts and descriptions.Total quality management models and principles are itemized in Section 5.Quality assurance systems used for construction production processes in Turkey, are given inSection 6.Conclusions are explained in Section 7.