Konya ilindeki tarım makineleri sektöründe CNC tezgahlarının durumu
Status of CNC stalls on agricultural machinery sector in Konya province
  1. Tez No: 183047
  2. Yazar: ONUR KARATOPRAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. CEVAT AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: CNC, Tarım Makineleri malat Sektörü, Konya, CNC, Agricultural Machinery Manufactoring Sector, Konya
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZYüksek Lisans TeziKONYA L NDEK TARIM MAK NELER SEKTÖRÜNDECNC TEZGAHLARININ DURUMUOnur KARATOPRAKSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüTarım Makineleri Anabilim DalıDanışman: Doç.Dr.Cevat AYDIN2006, 38 SayfaJüri:Prof .Dr. Fikret DEM RDoç.Dr.Haydar HACISEFEROĞULLARIDoç.Dr.Cevat AYDIN (Danışman)Bu araştırmada Konya ilindeki Tarım Makineleri malat Sektöründe CNCtezgahlarının durumu belirlenerek, bir veri tabanı oluşturulması amaç edinilmiştir.ldeki Tarım Makineleri malat Sektörünün özelliklerini yansıtacak üç OrganizeSanayi Bölgesinde seçilmiş 13 işletme ile anket formu doldurularakdeğerlendirilmeye çalışılmıştır.Görüşme yapılan işletmelerin tamamı Tarım Makineleri malat Sektöründefaaliyet göstermektedir. şletmelerde kullanılan CNC tezgahlarının günlük çalışmasüreleri ortalama 9,83 saattir. CNC tezgahı bulunan on iki işletmenin %50'sikonvensiyonel tezgahlarla CNC tezgahları arasındaki farkı ortaya koymak içinmaliyet analizi yapmaktadır. Araştırma yapılan işletmelerin tamamında 10'nunüzerinde işçi çalışmaktadır ve bu işletmelerin tamamı 4000m2'nin üzerinde toplamalana sahiptir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisSTATUS OF CNC STALLS ON AGRICULTURAL MACHINERYSECTOR IN KONYA PROVINCEOnur KARATOPRAKSelçuk UniversityGraduate School of Natural and AppliedScience Department of Agricultural MachinerySupervisor: Assoc.Prof.Dr.Cevat AYDIN2006, 38 PageJury:Prof. Dr.Fikret DEM RAssoc.Prof.Dr.Haydar HACISEFEROĞULLARIAssoc.Prof.Dr.Cevat AYDIN (Supervisor)This study was carried out to determine the status of CNC stalls onagricultural machinery manufacturing sector and to compose a data base in Konyaprovince. Thirteen business administrations selected to reflect the specification ofagricultural manufactoring sector in province at three different organize industrialareas were evaluated by filling an inquiry form with them.All the business administrations negotiated are active in agriculturalmachinery manufactoring sector. The daily working duration average of the CNCbenches at the business administrations is 9,83 hours. Half of the businessadministrations which have CNC benches make cost analyze to set forth thedifference between conventional benches and CNC benches. All of the investigatedbusiness administrations have more than 10 workers and over 4000m2 total areas.