Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü doğu çınarı (Platanus orientalis L.) meşcerelerinde artım-büyüme ilişkileri
Increment and growth in oriental plane stands in Kastamonu Regional Forest District
  1. Tez No: 183340
  2. Yazar: HÜSEYİN ALTINEL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ DURKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Doğu Çınarı, Artım, Büyüme, Platanus orientalis
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu araştırmada Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Çatalzeytin Orman şletmeMüdürlüğü, Akçay şletme Şefliği sınırları içerisinde bulunan Doğu çınarı (Platanusorientalis L.) ormanları ele alınmıştır. Söz konusu alanda ağaçların gelişimini ve veriminibelirlemek için artım-büyüme incelenmiştir. Bu amaçla 30 adet örnek alan üzerindenalınan veriler ve bu örnek alanlardan seçilen 30 adet çınar ağacının gövde analizi yapılarakelde edilen değerlerden yararlanılmıştır.Araştırmada Doğu çınarının tek ağaçta hacim ve hacim elamanlarının gelişimiincelenirken, alınan örnek ağaçların gövde analizi değerlerinden yararlanılmıştır. Meşcerehacim ve hacim elemanlarının zamana göre gelişimini incelemek amacıyla alınan örnekalanlardan elde edilen verilerden yararlanılmıştır.Çalışma kapsamında, örnek alanların bonitetlendirilmesi için bonitet tablosu, üç bonitetsınıfı için hasılat tablosu düzenlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Growth and increment relationship of Platanus orientalis L. have been investigadet forpure and evenaged stands of Platanus orientalis L. in Kastamonu Regional ForestDirectorate, Çatalzeytin Forest Enterprize. The study has been done using data from 30sample plots and 30 sample tree.Volume and volume elements of individuals have been determined from steim analysisdata. Stand volume and volume elements have been also determined from sample plot data,according to time.In this study , regional site quality tables and regional yield tables have been prepared.