PÇ ve mineral katkı maddelerinin ikili, üçlü ve dörtlü kombinasyonlarını içeren harç numunelerinin bazı özelliklerinin incelenmesi
An investigation of some properties of mortars included binary, ternary and quartet combinations of PC and mineral admixtures
  1. Tez No: 183618
  2. Yazar: EDİBE ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İSMAİL ÇAĞATAY
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Uçucu kül, Silis dumanı, Granüle yüksek fın cürufu, rıDayanı Rötrem, Fly ash, Silica fume, Ground granulated blast furnace slag, Strength, ShrinkageII
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 202
Özet
ÖZDOKTORA TEZİPÇ VE MİNERAL KATKI MADDELERİ N İ LİÜÇLÜ VENİ Kİ ,DÖRTLÜ KOMBİNASYONLARINI İÇEREN HARÇ NUMUNELERİ NNİBAZI ÖZELLİKLERİ N İNİ NCELENMESİEdibe ÖZDEMİRÇUKUROVA ÜNİ VERSİTESİFEN Bİ MLERİLİ ENSTİTÜSÜİ AAT MÜHENDİ Ğ ANABİ M DALINŞ SLİ İ LİDanı şman : Doç. Dr. İsmail H. ÇAĞ ATAYYıl : 2006, Sayfa : 177Jüri : Doç. Dr. İsmail H. ÇAĞ ATAYŞDoç. Dr. Cengiz Duran ATİYrd. Doç. Dr. Seren GÜVENYrd. Doç. Dr. Umur Korkut SEVİMYrd. Doç. Dr. Fatih ÖZCANş nda, portland çimentosu (PÇ) ile birlikte uçucu külBu doktora çalı ması(UK), silis dumanı(SD) ve granüle yüksek fın cürufu (GYFC) mineral katkırımaddelerinin, ikili, üçlü ve dörtlü kombinasyonları harç numunelerinin,ı ve rötre özelliklerine olan etkileri incelenmişişlenebilirlik, bası eğnç, ilme, aş nma tir.Tüm karımlar için su/bağ cıoranı0.5 alı şr Bası eğşı ılayı nmı tı nç, ilme, aş nmaşıdayanı sonuçları göre tekli mineral karımlarda %5-%30 mertebesinde UK,mı na%5-%20 mertebesinde SD ve %5-%50 mertebesinde GYFC' nun çimento katkılabileceğ kanaatine varı şr. 1 yın sonunda ikilimalzemesi olarak kullanı i lmı tı lışımineral karımlardan SD+UK içeren numuneler %1-%13, SD+GYFC içerenşınumuneler %1-%9 ve üçlü mineral karımlar içeren numuneler ise %2-%15oranı şnda ahit numuneden daha yüksek bası değ nç erleri geliş tirmişlerdir. Harçı değnumunelerinin aş nma erleri genel olarak uzun dönemde daha iyi olduğ tespituedilmiş Tüm karımlarda özellikle UK' ün rötreyi azalttıı SD'nı ise rötreyişı ğ vetir. narttı ğgörülmüşırdı tür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPh. D. THESISAN INVESTIGATION OF SOME PROPERTIES OF MORTARSINCLUDED BINARY TERNARY AND QUARTET COMBINATIONS OFPC AND MINERAL ADMIXTURESEdibe ÖZDEMİRDEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERINGINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESUNIVERSITY OF ÇUKUROVASupervisor : Assoc. Prof. Dr. İ smail H. ÇAĞATAYYear : 2006, Pages : 177Jury : Assoc. Prof. Dr. İ smail H. ÇAĞATAYŞAssoc. Prof. Dr. Cengiz Duran ATİAssist. Prof. Dr. Seren GÜVENAssist. Prof Dr. Umur Korkut SEVİMAssist. Prof Dr. Fatih ÖZCANThis Ph.D. study presents an experimental investigation on the effect ofbinary, ternary and quartet combinations of fly ash (FA), silica fume (SF), groundgranulated blast furnace slag (GBFS) and portland cement (PC) on workability,compressive strength, flexural strength, abrasion strength and shrinkage of mortars.All the mixtures were prepared with 0.5 water/binder ratio. According to results ofcompressive, flexural and abrasion strength, it is observed that for binary mixtures%5-%30 FA, %5-%20 SF and %5-%50 GBFS can be used as mineral additive forcement and concrete. After 1 year PC+SF+FA, PÇ+SF+GBFS and quarted mortarsshow %1-%13, %2-%9 and %2-%15 higher compressive strength than control mixrespectively. The abrasion strength of mortars was generally better at longer periods.In all mortars fly ash decreased and silica fume increased the shrinkage of mortars.