Düşük yoğunluklu eşlik kontrol kodları kullanan BPSK sistemlerinin AWGN kanal için performans analizi
The performance analysis of BPSK schemes using low density parity-check code over AWGN channel
- Tez No: 184280
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. EYÜP TUNA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: LDPC kodları, Blok kodlar, Konvolüsyon kodlarıi, LDPC codes, Block codes, Convolution codesii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZETDÜŞÜK YOĞUNLUKLU EŞL K KONTROL KODLARI KULLANAN BPSKS STEMLER N N AWGN KANAL Ç N PERFORMANS ANAL ZYILDIZ, CahitKırıkkale ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüElektrik-Elektronik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans TeziDanışman : Yrd. Doç. Dr. Eyüp TUNAOcak 2006, 44 sayfaBu tezde hata kontrol kodları olarak bilinen LDPC kodları ele alınmıştır veblok ve konvolüsyon kodları ile karşılaştırılması yapılmıştır. Her üç hata kontrolkodu için BPSK sistemlerinde, AWGN kanal için performans analizleri yapılmış vesonuçları karşılaştırılmıştır.LDPC kodları ile blok ve konvolüsyon kodlarının BPSK sistemleri üzerindekibit hata olasılığı (BER) karşılaştırılması Matlab programıyla simülasyon yapılarakverilmiştir. Simülasyon sonuçlarından LDPC kodlarının diğer hata kontrol kodlarınagöre daha üstün bir performans sağladığı gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE PERFORMANCE ANALYSIS OF BPSK SCHEMES USING LOWDENSITY PARITY-CHECK CODE OVER AWGN CHANNELYILDIZ, CahitKırıkkale UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Electrical and Electronics Engineering, M.S. ThesisAdviser: Asst. Prof. Dr. Eyüp TUNAJanuary 2006, 44 pagesThis thesis presents a performance comparision between LDPC and block andconvolution error control codes. First, the structure of LDPC codes is explained.Then LDPC codes are compared with block codes and convolution codes.Specifically, performance results for AWGN channel in BPSK systems of these threecodes have been compared. Bit error rates (BER) on BPSK systems of LDPCcodes, block codes, and convolution codes are simulated using Matlab. Simulationresults show that LDPC codes provide better performance than the other two errorcontrol codes.