Kompakt-açık topoloji ve homeomorfizm grupları üzerinde kompakt-açık topoloji yapısı
Compact-open topology and its structure on homeomorphism groups
  1. Tez No: 184710
  2. Yazar: İLKER AKKUŞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAKAN ŞİMŞEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Nokta-açık topoloji, Kompakt-açık topoloji, Topolojik grup, Uniform yapı, Uniform yakınsaklık, Regüler yakınsaklık, Hemikompakt uzay, Yönlendirilmiş küme, Point-open topology, Compact-open topology, Topological group, Uniform structure, Uniform convergence, Regular convergence, HemicompactSpace, Directed Set
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZETKOMPAKT-AÇIK TOPOLOJ VE HOMEOMORF ZM GRUPLARI ÜZER NDEKOMPAKT-AÇIK TOPOLOJ YAPISIAKKUŞ, lkerKırıkkale ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans TeziDanışman: Yrd. Doç. Dr. Hakan Ş MŞEKAralık 2006, 78 SayfaBu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır. kincibölümde bazı temel tanımlar ve kavramlar ile kompakt-açık topoloji ve sağladığıbazı özellikler verilmiştir. Üçüncü bölümde topolojiler için karşılaştırmalı birinceleme yapılmış ve bazı teoremlerin eşdeğerliği verilerek homeomorfizmgruplarına aktarılmıştır. Dördüncü bölüm ise tartışma ve sonuç için ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTCOMPACT-OPEN TOPOLOGY AND ITS STRUCTURE ONHOMEOMORPHISM GROUPSAKKUŞ, lkerKırıkkale UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Mathematics, M. Sc. ThesisSupervisor: Asst. Prof. Dr. Hakan Ş MŞEKDECEMBER 2006, 78 PagesThis thesis contains four chapters. First chapter is devoted to introduction. Inthe second chapter, some fundamental definitions and concepts with compact-opentopology and its satisfied some properties are given for later use. In the third chaptercomparative a study for some topologies and some theorems, also its equivalent toour theorems and to proved. However, some of the properties of the compact-opentopology which we establish are homeomorphism groups. Then in the latest chapteris devoted to argue and consequence.