Design and implementation of a sofware agent platform applied in E-learning and course management
  1. Tez No: 184869
  2. Yazar: GÜROL ERDOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SIDDIK YARMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Yazılım Etmenleri, E-Üniversite, Ders Web SayfalarıYönetimi, Uzaktan Eğitimiv, Software Agents, E-University, Course Management, E-Learningiii
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZETDESIGN AND IMPLEMENTATION OF A SOFTWARE AGENT PLATFORMAPPLIED IN E-LEARNING AND COURSE MANAGEMENTErdoğan, GürolBu çalışmada farklı teknolojiler kullanılarak geliştirilen ve farklı platformlardaçalıştırılmakta olan ve tümleşik yapıdaki uzaktan eğtim ve ders yönetimi araçlarıuygulamalarla birlikte çalışabilecek yazılım etmen sistemlerinin geliştirilebilmesinisağlayan bir yazılım geliştirme ve çalıştırma ortamı inşa etme deneyimi aktarılmıştır.Önerilen ortam JADE (Java Agent Development Environmet), isimli bir etmengeliştirme aracı, etmen sistemleri dahil tüm uygulamaların ortak kullandıkları birveritabanı altyapısı, ve farklı ortamlarda çalışan ve farklı teknolojilerle geliştirilmişuygulamaların altyapısından oluşmaktadır. Önerilen ortamın kullanılışını göstermekiçin tümleşik ders web sayfaları yönetim aracı olan ve e-üniversite uygulamalarınınbir parçası olan Course ON-LINE ve onunla birlikte çalışan bir yazılım etmeniuygulaması olan GAIA uygulamaları detaylıca sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTDESIGN AND IMPLEMENTATION OF A SOFTWARE AGENT PLATFORMAPPLIED IN E-LEARNING AND COURSE MANAGEMENTErdoğan, GürolIn this thesis, we report an experience on constructing a software agentplatform for development and implementation of software agent systems runningwith integrated e-learning and course management applications which are developedand running under different technologies. The proposed platform consists of an agentdevelopment framework namely JADE (Java Agent Development Environmet), acommon database infrastructure serving to many different applications and theapplications infrastructure running on different platforms. An example e-universityapplication module which is an integrated course management software running onthe proposed platform namely Course ON-LINE and an agent application running asan add-on utility to this application namely GAIA is explained in detail todemonstrate the use of the proposed application.