Learning web modeling language using moodle
Moodle kullanılarak web modelleme dili öğrenimi
  1. Tez No: 184983
  2. Yazar: NERGİS KILINÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SELAHATTİN KURU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Veri-Yoğunluklu Web Uygulamaları Tasarımı, Öğrenim Yönetim Sistemi, Web Modelleme Dili, Moodle, Data-intensive Web Applications, Learning Management Systems, Web ModelingLanguage, Moodle
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
ÖZETMOODLE KULLANILARAK WEB MODELLEME DİLİ ÖĞRENİMİNergis KılınçBu tez ile, Veri-Yoğunluklu Web Uygulamaları Tasarımı alanında yeni bir yöntem olan WebModelleme Dili'nin amaçları, temel öğeleri, yapılan uygulamalar ve geleceği ile ilgilibilgilerin verilmesi için Moodle Öğrenim Yönetim Sistemi kullanıldı. Böylece ÖğrenimYönetimi Sistemleri'nin tanımları, işlevleri ve faydaları ortaya konuldu.Web Modelleme Dili için gerekli olan teknik alt yapı kurs başlangıcında notlar halindesunuldu. Moodle Moodle Öğrenim Yönetim Sistemi'nin imkanlarından faydalınarak, kurshaftalık ders programları halinde, konunun yoğunluğuna bağlı olarak bir ya da ikişer konuiçerecek biçimde, slaytlar şeklinde öğrencilere sunuldu. Her hafta sonunda öğrenilen konuilgili alıştırma ve örneklerle pekiştirildi. Öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçmek için bir vize vebir final sınavı verildi. Web Modelleme Dili ile ilgili yapılan uygulamalar ve projeningeleceği ile bilgiler kurs sonunda eklendi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTLEARNING WEB MODELING LANGUAGE USING MOODLENergis KılınçIn this thesis, objectives, basic elements, applications developed and the future of WebModeling Language - new method for designing data-intensive web applications - are taughtby using Moodle Learning Management System. Thus, definitions, functions and advantagesof Learning Management Systems are exposed.Necessary technical background to learn Web Modeling Language is presented at thebeginning of the course. By taking the advantages of Moodle, the course is presented asweekly lessons by means of slides including one or two topics, dependent on the content.At the end of each week, relevant topic is consolidated by examples and exercises. Toevaluate the knowledge level of students?, a term examination and a final examination issubmitted. Information about developed applications and the future of Web ModelingLanguage is added to the end of the course.