Derin kazı problemlerinde betonarme perde ve mini kazık analizi
Design of anchored reinforced concrete wall and mini piles in deep excavation problems
  1. Tez No: 184993
  2. Yazar: SERKAN KOYUNCU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA TUNCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Derin kazı, Plaxis, Ankrajlı betonarme perde, Ankrajlı mini kazık, Destek sistemi, Deep excavation, Plaxis, Anchored reinforced concrete wall, Anchoredmini piles, Support systems.ii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziDERİN KAZI PROBLEMLERİNDEBETONARME PERDE VE MİNİ KAZIK ANALİZİSerkan KOYUNCUAnadolu ÜniversitesiFen Bilimleri Enstitüsüİnşaat Mühendisliği Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Mustafa TUNCAN2006, 163 sayfa.Bu çalışmada, derin kazı problemlerinde uygulanan betonarme perde ve minikazık destek sistemleri incelenmiştir. Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı 16.Bölük Binasızemin profili için ankrajlı ve ankrajsız betonarme perde ve mini kazık analizleriyapılmış ve bunlara ait hesap parametreleri ve boyut analizi sunulmuştur.İlk olarak probleminin analitik çözümü yapılmıştır. Daha sonra, sonlu elemanlaryöntemi ile iki boyutlu elasto-plastik analiz yapabilen PLAXIS programı ilehesaplanmıştır. Betonarme perde duvar ve mini kazık analizlerinde farklı kalınlık ve çapiçin, ankrajlı ve ankrajsız çözümlerden elde edilen sonuçlar deplasman, moment veekonomik olarak değerlendirilmiştir.Çalışmanın sonunda, bu iki destekleme sisteminin sonuçları ile analitik çözümbirbiriyle karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARYMaster of Science ThesisDESIGN OF ANCHORED REINFORCED CONCRETE WALL ANDMINI PILESIN DEEP EXCAVATION PROBLEMSSerkan KOYUNCUAnadolu UniversityGraduate School of SciencesCivil Engineering ProgramSupervisor: Prof. Dr. Mustafa TUNCAN2006, 163 pagesIn this study, reinforced concrete wall and mini pile support systems in deepexcavation were examined. Reinforced concrete wall and mini pile analysis were madewith or without anchor for a given soil profile, which are drawn after boring KütahyaHava Er Eğitim Tugayı 16.Bölük Building.First, analytical solution was presented. After that the soil profile were use todetermine behavior of reinforced concrete wall and mini pile for different thickness anddiameter by using the Plaxis program which is based on the finite elements model.In the evaluation part of the study, the results of these two systems and analyticalsolution, and the relation between these results were compared with each other.