Bitümlü sıcak karışımlarda bitüm film kalınlığının stabilite ve rijitliğe etkisi
The effect of bitumen film thickness on stability and stiffness in bituminous hot mixtures
- Tez No: 185310
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. PERVİZ AHMEDZADE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bitüm Film Kalınlığı, Marshall Stabilite, ndirekt Çekme RijitlikModülü, bitüm muhtevası
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 65
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziB TÜMLÜ SICAK KARIŞIMLARDA B TÜM F LM KALINLIĞININSTAB L TE VE R J TL ĞE ETK SMesude KULOĞLUFırat ÜniversitesiFen Bilimleri Enstitüsünşaat Mühendisliği Anabilim Dalı2006, Sayfa: 52Bu çalışmada, bitüm film kalınlığının karışımın stabilite ve rijitlik modülü üzerineetkisi araştırılmıştır. Film kalınlıklarına bağlı bitüm muhtevaları formüllerle bulunmuştur.Bulunan bitüm muhtevalarıyla hazırlanan numuneler üzerinde Marshall Stabilite ve ndirektÇekme Rijitlik Modülü Deneyleri yapılmıştır. 7-13 m film kalınlıklarında hazırlanannumuneler içerisinde en yüksek stabilite ve rijitlik 8 m film kalınlığına ait numunelerdetespit edilmiştir. Sonuç olarak bitümlü sıcak karışımlarda bitüm film kalınlığının 8 m olarakuygulanmasının uygun olacağı gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisTHE EFFECT OF BITUMEN FILM THICKNESS ON STABILITYAND STIFFNESS IN BITUMINOUS HOT MIXTURESMesude KULOĞLUFırat UniversityGraduate School of Natural and Applied ScienceDepartment of Civil Engineering2006, Page: 52In this study, the effect of bitumen film thickness was investigated on stability andstiffness modulus. Bitumen contents that dependent on film thickness were been availabledby formula. Marshall stability and indirect tensile stiffness modulus tests were done onprepared specimens. In prepared specimens with 7-13 m film thickness , maximum stabilityand stiffness was proved on specimens which have 8 m film thickness. The results haveshown that 8 m film thickness has been appropriate in bituminous hot mixtures.Key Words : Bitumen Film Thickness, Marshall Stability, Indirect Tensile StiffnessModulus, Bitumen Content