Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit (Samsun) alanındaki makrofungus florasının tespiti
Determination of macrofungi flora of Ondokuz Mayıs University Kurupelit campus area (Samsun)
  1. Tez No: 185660
  2. Yazar: EDA TURGUT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM ÖZKOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Makrofungus, Flora, Taksonomi, Macrofungus, Flora, Taxonomy
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
iiiOndokuzmayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü (Samsun) AlanındakiMakrofungus Florasının TespitiÖZETBu taksonomik çalışma, 2003- 2005 yılları arasında Samsun ilinde yer alanOndokuzmayıs Üniversitesi Kurupelit kampüsünden toplanan makrofungusörnekleri üzerinde yapılmıştır.Arazi çalışmaları sırasında toplanan tüm örneklerin fotoğrafları çekilmiş vemorfolojik ve ekolojik özellikleri kaydedilmiştir. Daha sonra laboratuvara getirilenörneklerin mikroskobik incelemeleri yapılmıştır.Arazi ve laboratuar çalışmaları sonucunda 2 sınıf ve 23 familyaya ait 42 türteşhis edilmiştir. Bu türlerin tamamı detaylı tanımları ve çalışma alanı veTürkiye'deki yayılışları ile birlikte verilmiştir.Teşhis edilen türler:Sarcosphaera crassa, Helvella crispa, Paxina leucomelas, Sepultariasumneriana, Xylaria polymorpha, Amanita vaginata, Macrolepiota procera,Coprinus comatus, Coprinus picaceus, Coprinus plicatilis, Psathyrellalacrymabunda, Agaricus bisporus, Agaricus campestris, Inocybe fastigiata,Hypholoma fasciculare, Russula luteotacta, Pulcherricium caeruleum,Omphalatus olearius, Pleurotus ostreatus, Hygrocybe nivea, Hygrocybeminiata, Armillaria mellea, Armillaria gallica, Mycene pura, Qudemansiellaradicata, Tricholoma terreum, Tricholoma sulphureum, Clathrus ruber,Schizophyllum commune, Tremella mesenterica, Exidia glandulosa, Bovistaplumbea, Lycoperdon perlatum, Ganoderma applanatum, Ganoderma lucidum,Funalia trogii, Gloeporus dichrous, Polyporus arcularius, Trametes hirsuta,Trametes versicolor, Stereum hirsutum ve Stereum gausapatum.
Özet (Çeviri)
ivDetermination of Macrofungi Flora of Ondokuz Mayıs University KurupelitCampus Area (Samsun)ABSTRACTThis taxonomic research is based on macrofungi specimens collected fromOndokuzmayıs University Kurupelit Campus Area, in Samsun Provincebetween 2003 and 2005.During the field studies, all collected specimen photographed and theirmorphological and ecological features recorded. Then they have beeninvestigated for their microscopic features in the laboratory.As a result of the field and laboratory studies 42 taxa belonging to 2 classesand 23 families have been identified. All taxa are given with their descriptions indetails including distributions in the study area and Turkey.Identified species are:Sarcosphaera crassa, Helvella crispa, Paxina leucomelas, Sepultariasumneriana, Xylaria polymorpha, Amanita vaginata, Macrolepiota procera,Coprinus comatus, Coprinus picaceus, Coprinus plicatilis, Psathyrellalacrymabunda, Agaricus bisporus, Agaricus campestris, Inocybe fastigiata,Hypholoma fasciculare, Russula luteotacta, Pulcherricium caeruleum,Omphalatus olearius, Pleurotus ostreatus, Hygrocybe nivea, Hygrocybeminiata, Armillaria mellea, Armillaria gallica, Mycene pura, Qudemansiellaradicata, Tricholoma terreum, Tricholoma sulphureum, Clathrus ruber,Schizophyllum commune, Tremella mesenterica, Exidia glandulosa, Bovistaplumbea, Lycoperdon perlatum, Ganoderma applanatum, Ganoderma lucidum,Funalia trogii, Gloeporus dichrous, Polyporus arcularius, Trametes hirsuta,Trametes versicolor, Stereum hirsutum and Stereum gausapatum.