Konya bölgesinde yayılış gösteren bazı vicia L. (leguminosae) türlerinin tohum protein profillerinin SDS-PAGE ile belirlenmesi
Determination by sds-page of seed protein profile of some vicia L. (Leguminosae) species in Konya region
- Tez No: 185753
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN DURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Vicia, SDS-PAGE, Protein profilii, Vicia, SDS-PAGE, Protein profileii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Bu çalışmada, Konya bölgesindeki Vicia L. (Leguminosae) türlerinin tohum depoprotein profilleri SDS-PAGE yöntemi ile belirlenmiştir. V. cracca subsp. stenophylla, V.canescens subsp. gregaria, V. caesarea, V. erviliae, V. peregrina, V. sativa subsp. nigra var.nigra, V. narbonensis var. narbonensis, V. galilaea ve V. faba türleri arasındaki genetikuzaklıklar hesaplanmış ve Sintax Jaccard bilgisayar programı ile dendrogramları çıkarılmıştır.Vicia türleri arasında polimorfizm SDS-PAGE yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. V.narbonensis var. narbonensis ve V. galilaea Türkiye Florası'ndaki gibi birbirine oldukçayakın bulunurken aynı grupda yer alan V. canescens subsp. gregaria ve V. caesarea diğerVicia türlerine oldukça uzak bulunmuştur. Protein profili Vicia türlerinin sınıflandırılmasındamorfolojik incelemelere ilave olarak faydalı bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, seed store protein profiles of Vicia L. (Leguminosae) species weredetermined by SDS-PAGE methods in Konya. Genetic distances between V. cracca subsp.stenophylla, V. canescens subsp. gregaria, V. caesarea, V. ervilia, V. peregrina, V. sativasubsp. nigra var. nigra, V. narbonensis var. narbonensis, V. galilaea and V. faba species werecalculated and dendrograms were obtained with the Sintax Jaccard computer program.Polymorphism between Vicia species were determined by using SDS-PAGE method. WhileV. narbonensis var. narbonensis and V. galilaea species are found rather close each other asdetermined by Davis in Flora of Turkey, V. canescens and V. caesarea that place in samegroup are founded rather far to other Vicia species as genetically. Protein profilling wasfounded useful method as an addition to the morphological investigations in the classificationof the Vicia species.