Farklı sonlu eleman modeller kullanılarak, plak ve kabuk elemanların bilgisayar destekli analizi
By the different finite element models using the computer supported analysis for plate and shell members
  1. Tez No: 185875
  2. Yazar: ALİ ÖZGÜL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZEKİ KARACA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Finite Element Method, Plate, Shell Elements, Topology, AccumulateMethod
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
ÖZETBu tez çalışmasında, farklı sonlu eleman türlerinin plak ve kabuk yapısal sistemanalizlerinde, verimliliği değerlendirilmiştir. Bu hedefle gereken eleman türleri, mevcutkaynaklardan taranmış, incelenmiş ve ağırlıklı olarak açık yazılımları ile uygulamaya yönelikSayın Prof. Dr. Azer Kasımzade'nin ilgili yayınları temel referans alınarak, yapısal olarak bir çokMatlab ve Maxima program prosedürleri içeren bilgisayar destekli bir sonlu eleman sentezçalışması yapılmıştır. Sonlu eleman analizleri, tamemen parametrik (sonlu eleman rijitlik tesirkatsayıları tamamen parametrik olarak elde edilmesi), kısmı parametrik (parametrik analizlerdeGauss-Quadratik gibi sayısal integrallerin uygulanması) ve izoparametrik olmak üzere üç farklıaşamada incelenmiştir.Sistem rijitlik matrisinin oluşturulmasında Topoloji, Biriktirme yöntemleri kullanılmıştır.Farklı sonlu eleman türleri kullanılarak Plak ve Kabuk yapısal sistemlerin analiz örnekleriyapılmış, sayısal analiz ortamı oluşturulmuş, sonuçlar karşılaştırmalı olarak verilmiştir.Anatar kelimeler: Sonlu Elemanlar Yöntemi, Plak, Kabuk Elemanlar, Topoloji,Biriktirme Yöntemleri.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTBy the Different Finite Element Models Using the ComputerSupported Analysis for Plate and Shell membersIn this thesis study, was evaluated the productivity of different finite element types to plateand shell structural system analyses. This purpose for requiring element types, was searching andperusing to references of available, Dear Prof. Dr. Azer Kasımzade's give the be fundementalmain references for proggissive of application on general public license softwares for structuralvarius Matlab and Maxima program's modules was produced a computer supported synthesis offinite element. The finite element analysis are examined, totaly parametric (rigidy sitffnesscoefficients as finite element was obtained for totaly parametric analysis), partial parametric(numerical integral as Gauss-Quadratik was applied for partial parametric analysis) andisoparametric analysis be nevertheless as three different level.With obtain as analysis results, plate and shell structural members was consistend beoptimum system models for finite element analysis and finite element models was improvedanalysis algorithms for theoric, symbolic and numerical analysis.