Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Herbayum'undaki (Ank) Campanulaceae familyasının revizyonu
The Revision of campanulaceae family at Herbarium of the faculty of science, Universty of Ankara (Ank)
- Tez No: 185887
- Danışmanlar: PROF. OSMAN KETENOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Revizyon, Campanulaceae, ANK, Ankara, Türkiye
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ HERBAYUM' UNDAKİ (ANK)CAMPANULACEAE FAMİLYASI REVİZYONUVedia UYSALAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Osman KETENOĞLUANK' ta bulunan Campanulaceae familyasına ait 813 bitki örneğinin incelenmesi sonucu 6cins ve bu cinslere ait toplam 121 takson tespit edilmiştir. Toplam tür sayısı 90' dır. 47 türTürkiye için endemik olup endemizim oranı % 38,5' tir. En çok tür içeren ilk dört cinssırasıyla şöyledir:En zengin cins Campanula' dır. Cinslerin tür sayıları: Campanula L. 68, Asyneuma Griseb etShenk 12, Michauxia L. 4, Legousia Durande 4, Jasione L. 2' dir. Türlerin fitocoğrafikbölgeler dağılımları ve oranları ise; Bilinmeyenler 16 (% 13), İran- Turan elementi 39 (% 32),Avrupa- Sibirya elementi 23 (% 19), Akdeniz elementi 43 (% 36) şeklindedir.2007, 89 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMasters ThesisTHE REVISION OF CAMPANULACEAE FAMILY AT HERBARIUM OFTHE FACULTY OF SCIENCE, UNIVERSTY OF ANKARA (ANK)Vedia UYSALANKARA UNIVERSTYINSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGYDepartment of BiologySupervisor: Prof. Dr. Osman KETENOĞLUCampanulaceae family was revised at ANK and found out that 813 plant specimensbelonging to 6 genera and 121 taxa were deposited. Total species number is 90. 47 species areendemic for Turkey and the rate of endemism is 35,5 %.The richest genus is Campanula. The species number within each genera are as follows:Campanula L. 68, Asyneuma Griseb et Shenk12, Michauxia L. 4, Legousia Durande 4,Jasione L. 2. Phytogeographical distribution of the species are as fallows: The unknowns are16 (% 13), Irano- Turanian 39 (% 32), Euro- Siberian 23 (% 19), Mediterraenean 43 (% 36).2007, 89 pages