P2 sistemi fonksiyonlarının normal formlarının minimalleştirme yöntemleri
Minimization metods of normal forms of P2 systems functions
  1. Tez No: 185923
  2. Yazar: EBRU ŞENGÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAKUP HACIYEV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mükemmel Konyunktif Normal Form, Mükemmel DizyunktifNormal Form, Minimal Form, Minimalleştirme.vii, Full Conjunctive Normal Form, Full Disjunctive Normal Form, MinimalForm, Minimizationviii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
P2 SİSTEMİ FONKSİYONLARININ NORMAL FORMLARININMİNİMALLEŞTİRME YÖNTEMLERİÖZETP2 sistemi fonksiyonları mükemmel dizyunktif normal form ve mükemmelkonyunktif normal form gibi standart şekillerde gösterilmiştir. P2 sistemifonksiyonlarının normal formlarının minimalleştirilmesi için basit algoritmasonucundan yararlanılmıştır. Daha sonra kısaltılmış form için Bleyk Yöntemi,minimal formun bulunması için Yutma Algoritması uygulanmıştır.Fonksiyon için minimal form bulunmuştur ve mimal formun özellikleritanımlanmıştır. Lojik devrelerin minimizasyonu bölümünde karmaşık yapıdakifonksiyonların bile, bu fonksiyonlara denk daha sade biçimdeki fonksiyonlarla ifadeedilebildiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
MINIMIZATION METODS OF NORMAL FORMS OF P2 SYSTEMSFUNCTIONSABSTRACTP2 systems functions is shown in Standard forms such as full disjunctive normalform and full conjunctive normal. In order to minimization the methods of normalforms of P2 systems functions, it is utilized from simple algorithm conclusion. Then,for reduced from Bleyk Method and for Minimal Form, Yutma ?Absorb? Algorithmis applied.For function minimal form is found. In the chapter of minimization of LogicCircuit it is understood that even functions can be explained with functions which areequal these functions and more simple ones.