Selfadjoint olmayan fark denklemler sisteminin spektral analizi
Spectral analysis of non-selfadjoint system of difference equations
  1. Tez No: 185968
  2. Yazar: SEVAR ŞAHUTOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CAFER COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Discrete Dirac operator, Jost solution, eigenvalue, spectral singularity, spectrum, resolvent, spectral analysis, essential vectors.ii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZETYüksek Lisans Tezi˙ ˙ ˙˙SELFADJOINT OLMAYAN FARK DENKLEMLER SISTEMININ SPEKTRAL˙˙ANALIZIğSevar SAHUTOGLUşAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMatematik Anabilim DalıDanışman : Yrd. Doç. Dr. Cafer COş KUNs SBu tez beş bölümden oluşmaktadır.s sBirinci bölüm, giriş kısmı ile bazı temel kavram, tanım ve teoremlerden oluşmaktadır.s s˙Ikinci bölümde, selfadjoint olmayan diskret Dirac operatörü tanımlanmış, Jost çözü-smü ve bu çözümün özellikleri incelenmiştir.sÜçüncü bölümde, selfadjoint olmayan diskret Dirac operatörünün resolvent ope-ratörünün spektrumunun ve spektral tekilliklerinin özellikleri incelenmiştir.sDördüncü bölümde, selfadjoint olmayan diskret Dirac operatörünün özdeğer ve spekt-gral tekilliklerine karşılık gelen esas vektörler incelenmiştir.s sSon olarak beşinci bölümde selfadjoint olmayan genelleştirilmiş diskret Diracs s soperatörü tanımlanmış, Jost çözümü, spektrumu ve spektral tekilliklerinin özelliklerisincelenmiştir.s2006, 69 sayfaAnahtar Kelimeler : Diskret Dirac operatörü, Jost çözümü, özdeğer, spektralgtekillik, spektrum, resolvent, spektral analiz, esas vektöri
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisSPECTRAL ANALYSIS OF NON- SELFADJOINT SYSTEM OF DIFFERENCEEQUATIONSğSevar SAHUTOGLUşAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of MathematicsSupervisor : Asst. Prof. Dr. Cafer COş KUNSThis thesis consists of five chapters.The first chapter is devoted to some basic definitions and theorems.In the second chapter, non- selfadjoint discrete Dirac operator has been defined andthe properties of its Jost solution has been determined.In the third chapter, the properties of resolvent and spectral singularities of non-selfadjoint discrete Dirac operator have been investigated.In the fourth chapter, essential vectors correspond to the eigenvalues and the spect-ral singularities of the non- selfadjoint discrete Dirac operator have been examined.Finally, in chapter five, non- selfadjoint generalized discrete Dirac operator has beendefined and its Jost solution, spectrum and spectral singularities have been studied.2006, 69 pages