Kelamda günah musibet ilişkisi
Relation of the between sin and colomity in müslim thology
  1. Tez No: 187099
  2. Yazar: EBRU TÜRKMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. SELİM ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Günah, Bela, Musibet, İmtihan, Sin, Calamity, Examination, Disaster, Badness
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZETYüksek LisansKELAMDA GÜNAH MUSİBET İLİŞKİSİEbru TÜRKMANFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüTemel İslam Bilimleri Anabilim Dalı2006, Sayfa: V + 62Günah, Allah'ın emirlerine aykırı, yasaklandığı halde yapılması durumundaAllah'ın cezalandıracağını bildirdiği kötü davranışlardır.Musibet kavramı ise bela, sıkıntı, aniden gelen felaket gibi anlamlara gelir.Allah'ın yasakladığı kötü eylemlerden kaçınmak hem ilahi emrin gereği, hem deinsani ve ahlaki olmanın bir gereğidir. Yeryüzünde gerek ferdi, gerekse cemiyet bazındaolsun birçok musibetler zuhur etmektedir. Kişilerin olumsuz fiilleri ile başına gelenkötülükler arasında neden-sonuç ilişkisi vardır. Felaketlerin asıl kaynağı insanınkendisidir. Başa gelen musibet ve felaketler bir yönüyle imtihan unsuru bir yönüyle dekötülüklerimizin cezalarıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisRelation of The Between Sin And Colomity in Müslim ThologyThe University Of FiratSocial Sciences InstituteThe Department of Basic Islamic Sciences2006, Sayfa: V + 62Sin is to perform something against God?s commands. God says that he willpunish those who commit it. The notion of calamity means trouble, torture and suddendisaster.Abstaining from the bad things is necessary for human beings. On the earth wehave several disasters both indibiduality and as society. There are ?why and result?relations betwen the events which people come across with. The main source of thedisaster is the human being himself. Although the calamity and disaster people have arerelated to the exam in fact they are the sins of our badness.