Avrupa Birliği yardımları çerçevesinde Türkiye'ye yapılan yardımlar: Isparta kilimcilik eğitim destek ve pazarlama projesi örneği
Aids have been given to Turkey within the scope of EU supports; Isparta woven matting training, supporting and marketing project model
  1. Tez No: 187420
  2. Yazar: GÜLİZAR SELİN ÖZCANLI
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İBRAHİM ATTİLA ACAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: AB'de Mali Yardımlar, Türkiye, Programlar, Financial Aids of the EU, Turkey, Programmes
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 206
Özet
ÖZETAVRUPA B RL Ğ YARDIMLARI ÇERÇEVES NDE TÜRK YE'YEYAPILAN YARDIMLAR: ISPARTA K L MC L K EĞ T M DESTEK VEPAZARLAMA PROJES ÖRNEĞG. Selin ÖZCANLISüleyman Demirel Üniversitesi, Maliye Bölümü Yüksek Lisans Tezi, 207 Sayfa, Nisan 2006Danışman: Yrd. Doç Dr. brahim Atilla ACARAvrupa Birliği kurulduktan sonra Topluluk içerisinde hem ülkeler hem de bölgelerarasında bir takım sosyal ekonomik farklılıkların olduğu saptanmıştır. Bu sebeple toplulukiçerisinde bütün ülkelerin aynı seviyede olması anlayışı içerisinde geri kalmış ülke vebölgelere de yardımlarda bulunulmuştur. Ayrıca Avrupa Birliği'ne katılmak isteyen adayülke statüsünde bulunan ülkelere de Topluluğa katıldıktan sonra daha kolay uyumsağlaması ve aradaki farklılıkların en aza indirilmesi amacıyla çeşitli yardımlardabulunulmuştur. Türkiye'de aday ülke statüsüyle yardımlardan faydalanmaktadır.Bu çalışmada Avrupa Birliği'nin üye ve üye olmayan ülkelere yaptığı yardımlaruygulamalı örnek olan ?Isparta Kilimcilik Eğitim Destekleme ve Pazarlama projesikapsamında ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTAIDS HAVE BEEN GIVEN TO TURKEY WITHIN THE SCOPE OF EUSUPPORTS; ISPARTA WOVEN MATTING TRAINING, SUPPORTING ANDMARKETING PROJECT MODELG. Selin ÖZCANLISüleyman Demirel Universty, Department of Finance thesis of Master, 207pages, April 2006Supervising :Asst prof. Dr. brahim Atilla ACARAfter the European Union had established, it was seen that there were some socialand economical differences between both countries and regions in the union. In the unionall the members must have the same standart of development level. For this reason withthis intelligence the union helped and supported to the less developed countries andregions. n addition, to the countries which are in the candidate statute for the union, allthese aids have been given to have accomodation with the other developed members easilyafter they had joined the union. This was necessary to minimizeall the differences in thecountries, of the EU. Various aiding projects were prepared and performed. Turkey hasalso been being benefited from these supporting aiding activities because of its canditadecountry statute.In this study, supportings to the members or the others which have not won themembership statute yet, are shown with the sample of ?Isparta Woven Matting Training,Supporting and Matting, Training,? This Project contains and shows all the practicalaspects of the Project as an supported sample model by the EU.