Üniversitede geçen sürenin öğrencilerin siyasal tutumlarına etkisi-SDÜ örnek olayı
The Impact of undergraduate education duration on political attitudes of students-the case of SDU
  1. Tez No: 188190
  2. Yazar: HAMZA BAHADIR ESER
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ŞABAN SİTEMBÖLÜKBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tutum, Siyasal Tutum, Eğitim, Üniversite Eğitimi, Attitude, Political Attitude, Education, University Education
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZETÜNİVERSİTEDE GEÇEN SÜRENİN ÖĞRENCİLERİN SİYASALTUTUMLARINA ETKİSİ-SDÜ ÖRNEK OLAYIHamza Bahadır ESERSüleyman Demirel Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümü Yüksek Lisans Tezi, 116Sayfa, Ocak 2005Danışman: Doç. Dr. Şaban SİTEMBÖLÜKBAŞIBir ülkenin en önemli değeri olan gençlerin eğitimi ve özellikle üniversiteöğrencilerinin eğitimi siyasal tutumların şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır.Eğitim kurumlarının yanında aile, iş ve arkadaş ilişkileri de siyasal tutumların niteliğiüzerinde belirleyici olmaktadır.Bu çalışmanın amacı üniversite eğitiminin öğrencilerin siyasal tutumlarıüzerinde nasıl bir etki oluşturduğunun incelenmesidir.Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, tutum, siyasal tutum,gençlik, üniversite eğitimi ve üniversite gençliği gibi kavramların tanımlarıyapılmıştır.İkinci bölümde, siyasal tutumların oluşumu, değişimi ve eğitimin siyasaltutumlar üzerindeki etkisi kapsamlı bir biçimde incelenmiştir.Üçüncü bölümde, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin siyasaltutumlarını inceleyen alan araştırmasının bulgularına yer verilmiş ve ardından eldeedilen bulgular değerlendirilerek çeşitli sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE IMPACT OF UNDERGRADUATE EDUCATION DURATIONON POLITICAL ATTITUDES OF STUDENTS-THE CASE OF SDUHamza Bahadır ESERSüleyman Demirel University, Department of Public Administration, MPA, 116Pages, January 2005Supervising Professor: Associate Prof. Dr. Şaban SİTEMBÖLÜKBAŞIThe education of the youth who are the most important value of a country andespecially university education have great impacts on the political attitudes ofundergraduate students. As well as educational institutions, family, work andfriendship relations have impact on the quality of political attitudes.The main purpose of the study is to determine the impact of universityeducation duration on the political attitudes of undergraduate students.The study has three parts. İn the first part the concepts such as attitude,political attitude, youth, üniversity education and üniversity youth are defined.In the second part the formation and change of political attitudes areexplained. The impact of education on political attitudes is also analyzed in details.The last part focuses on the findings of the case study on SDU students?political attitudes. Depending on these findings some conclusions are drawn.