70 numaralı Konya Şer'iyye sicili (1814-1816 M./1230-1232 H.) (146 sayfa, 411 belge)
Konya Sharia records no: 70
- Tez No: 188398
- Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Konya, Şer`iyye Sicilleri, Konya, Records of Sharia
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 547
Özet
IÖZETYüksek Lisans Tezi70 Numaralı Konya Şer`iyye SiciliNuri ÜNLÜFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüTarih Bölümü2005, Sayfa : I+550Osmanlı tarihinin en önemli arşiv kaynaklarından bir tanesi de Şer`iyyeSicilleridir.Ait oldukları dönem ve yer hakkında oldukça önemli bilgiler veren Şer`iyyesicillerinden faydalanma konusu bu gün için başlı başına bir problem olmaktadır. Budurum ise sicillerden faydalanma konusunu belirli bir metoda bağlı kılmayı zaruri halegetirmektedir. Bizde bu önemli kaynaklardan biri olan 70 Numaralı Konya Şer`iyyeSicilini çalışmamıza konu edindik.Bu metinlerden yola çıkarak yaptığımız değerledirmede Konya'nın bu dönemdeidari, siyasi, askeri, iktisadi, ve sosyal yapıları üzerinden durduk.
Özet (Çeviri)
IISUMMARYMasters ThesisKONYA SHARİA RECORDS NO: 70Nuri ÜNLÜFırat UniversityThe Institue of Social SciencesSection of History2005, Page: I+550One of most important archives of Ottoman history is Sharia Records. The issueof making of Sharia Records , which gave important information about the period andplace they belonged to , is today a major problem.This situation makes it obgatory todepend on a certain method while making use the records. In this study we investigatedKonya Records No: 70 which is one of this important records.The administrative , political , economical and social structure of Konya wereinvestigated referring to there articles.