Malatya kentinde çocuk suçluluğu
Juvenile delinquency in Malatya city
- Tez No: 188448
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HÜSEYİN ERKUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: çocuk, suç, çocuk suçlu, kent, kentleşme, ergensorunları, suç türleri, Malatya kentinde çocuk suçları
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 252
Özet
ÖZETMALATYA KENT NDE ÇOCUK SUÇLULUĞUBarış AĞIRGÖTÜRENYüksek Lisans Tezi, Kamu Yönetimi Anabilim DalıDanışman: Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ERKULHaziran 2006, 195 sayfaBu çalışmada, Türkiye'de etkili boyutlara ulaşmış kentleşme sorunlarınınçocuk suçluluğuna olan etkileri oluş nedenleri ve sonuçları çerçevesindedeğerlendirilerek, Malatya kenti 2001-2005 yıllarındaki Türkiye genel çocuk suçlarıincelenmiştir.Malatya güvenlik birimine uygulanan araştırma soru kâğıdı ile çalışanlarınsoruna bakış açıları ile çözüm önerileri çıkarılmıştır. Çalışma, kent kavramı vekentleşme nedenlerinin incelenmesi ile başlamaktadır.Bu araştırma dört kesim ve sekiz bölümden oluşmaktadır. Birinci kesimaraştırma hakkında açıklamalar başlığı altında, araştırmanın konusu ve önemi,araştırmanın denenceleri, araştırmanın amacı, araştırmanın yöntemi, bilgi derleme veişleme araçları, kavram tanımları ve araştırmanın sunuş sırası verilmiştir.kinci kesimde kent, çocuk ve çocuk suçluluğu kavramları alt başlıklaraltında ele alınmış, üçüncü kesimde ise çocuk suçluluğunun Türkiye de ve Malatyakentindeki görünümü başlığı altında Türkiye geneli ve Malatya kentinin 2001-2005yılları genel çocuk suçluluğu düzeyi çıkarılarak, oluş nedenleri incelenerek, Malatyakenti Çocuk Şube Müdürlüğü hakkında bilgi verilip, güvenlik hizmetlerine yönelikbirimlerde çalışanlara uygulanan çocuk suçları ile ilgili araştırma sonuçlarıdeğerlendirilmiştir.Dördüncü kesim genel değerlendirme başlığı altında sekizinci bölümdenoluşmuş, bölümde; araştırmanın bulguları sıralanmış, öneri ve genel sonuç vedeğerlendirmelerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTJUVENILE DELINQUENCY IN MALATYA CITYBarış AĞIRGÖTÜRENMaster Degree Thesis, Public Management DepartmentSupervisor : Ph.D. Hüseyin ERKULJune 2006, 195 PagesIn this study, it has been researched juvenile delinquencies that has beenestimated in this concept that the effects being juvenile delinquencies existing reasonand conclusion of the civic problems reached effectual dimension in Turkey theyears in between 2001-2005 in Malatya.The poll taken by Malatya police department officers disclosed what theythink about problems and solution proposals of it. Thesis starting with establishmentof the cities and the urbanization concepts and examines the urbanization studies.This study consists of four parts and eight chapters. At the first part it?sgiven that importance of subject of studies and explanations about the studies?preparing methods and collecting materials, concept definitions and presentationsequence.At the second part it has been focused that urbanization, the city and theproblems of public management about security, crisis management of crime andjuvenile delinquency. Third part contents the view of the juvenile delinquency fromTurkey general and Malatya city by the statistic datas from General Managementoffice for Turkish National Police. And other datas prepared and assessed by surveyresoluations which filled by police officers who are working at the charge of quartersin police departments of Malatya city.Fourth part included general assessment of the subject, proposals and resultsof study.Keywords : crime, juvenile delinquency, city management, urbanization,adolescent problems,crime and criminal types, Juvnile Delinquency in Malatya City.