Stratejik insan kaynakları yönetimi açısından performans değerlendirme yöntemlerinin incelenmesi, Güven Sigorta T.A.Ş. için karşılaştırmalı bir model
The Process examination of performance evaluation from the side of managing of human source: A compare model for Güven Sigorta T.A.Ş.
  1. Tez No: 189199
  2. Yazar: YETER DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. TAHİR AKGEMCİ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Managing of human source, Strategic managing of human source, Performance, Evaluation of performance, managing of performance, System of performance evaluation.Yeter DEM R
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 321
Özet
21. yüzyıl işletmeleri için insan kaynakları ile ilgili konuların stratejik biryaklaşımla ele alınması ve bu noktada birtakım değerlendirmelere tabi tutulması birzorunluluk halini almıştır. Nitekim değişen iç ve dış çevre koşulları, yeni yönetimanlayışları işletmelerin insan unsuruna stratejik önem vermesini gerekli kılmıştır. nsankaynakları yönetiminin stratejik bir bakışla ele alınması, insan kaynakları bölümününherşeyi kendi olanakları ile kendi içinde yapmaya çalışan bir yapıdan, dışarıya vedeğişime açık bir yapıya geçmesini kolaylaştıracaktır. nsan kaynaklarının başarısı yada başarısızlığı üzerinde yorum yapılabilmesi için öncelikle onun objektif ölçülere göredeğerlendirilmesi gerekmektedir. Böylelikle çalışanlar, performanslarındakiüstünlükleri ve zayıflıkları görebilme ve buna uygun davranışlar gösterme eğiliminegirer. Nitekim performans değerlendirme sistemleri, işletmelerdeki tüm çalışanlara veyönetici konumunda olan kişilere, mevcut koşullar hakkında güvenilir bilgiler vererekuygulanabilecek işletme stratejileri için veri sunabilen uygulamalardır.
Özet (Çeviri)
For 21th century services, it is indispensability to examine the sourceof human strategically and re-evaluation. It is essential to notice the factor ofhuman strategically according to new managing comprehension. It isessential to notice the managing of human source as view angle. To examinethe managing of human sources from different angles will make easy thepart of human sources from a structure that do everything itself to an outand new structure that open to an evalution.To comment on successful or unsuccesful of human sources, first ithas to examine according to objective sizes. After this manner, workers cansee their performances? domination or lameness. So they can show theirefforts. Systems of performance evaluation suffer trusty data for servicestrategy, about the workers of service and administrator.