Yenilenen ortaöğretim din kültürü ve ahlak bilgisi dersi onbirinci veonikinci sınıf müfredat programının kavram haritası tekniği ile işlenişi
Applying the curriculum of eleven and twelve year class renewed religion culture and knowledge of moral lesson with concept map method
  1. Tez No: 189246
  2. Yazar: RUKİYE ÇOLAKOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA TAVUKÇUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kavram Haritası Tekniği, Müfredat Programı, ÖğrenciKazanımı, Din Kültürü, Ahlak Bilgisi, The concept map method, curriculum program, achievementstudent, Religion Culture and Knowledge of Moral
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Din Eğitimi Ana Bilim Dalında yapmış olduğumuz bu çalışma ?Yenilenen DinKültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi onbirinci ve onikinci sınıf müfredat programınınkavram haritası tekniği ile işlenişi? adını almaktadır.Çalışmamızın amacı; Din öğretiminde kullandığımız kavram haritası tekniğiniyenilenen ortaöğretim müfredat programında uygulamaktır.Gelişen dünyada bilgininhızına ulaşabilmek için eğitimdeki her yeniliğe açık olmak gerekir,Günümüzde görselmateryaller kullanarak eğitim-öğretimde başarıyı elde etmek daha doğru bir yol olarakgörülmektedir.?Din? gibi önemli bir alanda, doğru bilgiyi öğretmek,biz eğitimcilerinproblemleri arasındadır.Bu çalışmada Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde kavramharitası tekniğini ele alarak dinin soyut kavramlarını somutlaştırmaya çalıştık.Çalışmamız giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ?Kavramnedir? Kavram haritası nedir? Kavram haritasının hazırlanışı? gibi teorik konulardabilgi verdik.Birinci bölümde onbirinci sınıf müfredat programının kavram haritasındaişlenişi, ikinci bölümde onikinci sınıf müfredat programının kavram haritasında işlenişiyer almaktadır.Yapılan bu çalışma Din Eğitimindeki bir boşluğu tamamlamak üzere meydanagetirildi.Tüm eğitimcilere fayda getirmesi temennisiyle diğer çalışmalara ışık tutmasınıdileriz.
Özet (Çeviri)
The title of our study ?Applying the curriculum of eleven and twelve year classrenewed Religion Culture and Knowledge of Moral Lesson with concept map method?in religion Training Disciplinary.The aim of the study is; to apply the concept map technique which we use inreligion training in renewed secondary education curriculum. It should be necessary toget the fast of knowledge that it should be opened to every change of every kind ofknowledge in progressing world. Today, it is seen that getting the success at educationand teaching by using visual materials is more correct way.To teach the correct knowledge as in ?religion? area is one of the problems ofus, the academicians. In this search, we tried to make concretize the religious intangibleconcepts by using concept map at Religion Culture and Knowledge of Moral Lesson.Our study composes an entrance and two sections. At the entrance section; wegave information in theoretical subjects as, ?what is concept? what is the concept map?,How is the concept map prepared??. At the first section of our study, applying thecurriculum of eleven year class with concept map method; at the second section of ourstudy, applying the curriculum of twelve year class with concept map method tookplace.This search has been formed to fulfill a space in religion training. We wish thatit will be useful to all trainers and to illuminate to the other studies.