Analysis of female star images in popular magazines in the 1960s: The case of Türkan Şoray
1960'larda popüler dergilerde Yıldız imajının incelenmesi: Örnek inceleme Türkan Şoray
  1. Tez No: 189245
  2. Yazar: ZEYNEP ÇİĞDEM KARABEKİROĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. SÜHEYLA KIRCA SCHROEDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Yeşilçam, Sinema, Popüler Dergiler, Yıldız, Yıldız İmajı, Türkan Şoray- iv, Yeşilçam, Cinema, Popular Magazines, Star, Star Image, Türkan Şoray- iii
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET1960'LARDA POPÜLER DERGİLERDE YILDIZ İMAJININ İNCELENMESİ:ÖRNEK İNCELEME TÜRKAN ŞORAYKarabekiroğlu, Zeynep ÇiğdemYüksek Lisnas, Film ve Televizyon BölümüTez Yöneticisi: Doç. Dr. Süheyla Kırca SchroederEylül 2006, 117 sayfaBu çalışma, Yeşilçam'ın 1960'larda Türk sinema endüstrisindeki altınyıllarını kapsamaktadır. Yönetmenler ve yapımcılar 1960lar'da yıldaiki yüz üzerinde film yapmışlardır. Benim bu tezde yapmak istediğim1960lar'da popüler dergilerde yıldız imajının nasıl oluşturulduğunuincelemektir. Ayrıca bu tezde bir yıldızın özel yaşamının onunpopüler dergilerdeki sunumunu nasıl etkilediğini bulmayıamaçlıyorum. Bu çalışmada incelenecek dergiler Ses (1961-1967) veArtist'tir (1960-1967). Bu dergiler yıldız imajının nasılyansıtıldığı ve şöhretin yazılı medyada nasıl üretildiğini anlamakiçin önemlidir. İncelemem Türk sinemasında yıldız olarak önemli biryere sahip olan Türkan Şoray üzerine odaklanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTANALYSIS OF FEMALE STAR IMAGES IN POPULAR MAGAZINES IN THE 1960s:THE CASE OF TÜRKAN ŞORAYKarabekiroğlu, Zeynep ÇiğdemM.A. Department of Film and TelevisionSupervisor: Assoc. Prof. Süheyla Kırca SchroederSeptember 2006, 117 pagesThis study covers the 1960s during when Turkish movie industryYeşilçam had its golden age. Directors and producers made over twohundred films per year in this period. What I would like to do is toanalyze how female star images were constructed by popular magazinesin the 1960s. I will try to find out how private life of a starinfluences the representation of his/her image in popular magazines.The magazines that will be analyzed in this thesis are Ses (1961-1967) and Artist (1960-1967). These magazines will be essential forstudying the ways that the `star image? was constructed andexplaining how fame was produced through the written media. The casestudy will focus on Türkan Şoray, an actress who earned adistinctive reputation as a `star? in this period.