Avrupa Birliği'nin Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerine yönelik demokrasi ve istikrar politikaları
The Policies of democracy and steadiness of EU against Mediterranean and Middle East countries
  1. Tez No: 189276
  2. Yazar: AHMET BIYIKLI
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. BİROL AKGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Akdeniz, Ortadoğu, Güvenlik Toplum Modeli, Demokrasi, European Union, Mediterranean, Middle East, Model of SecurityCommunity, Democracy
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışma, sınırlı bir ekonomik işbirliği örgütü olarak ortaya çıkanAvrupa Birliği'nin kendisine atfedilen ?Ekonomik Dev, Siyasi Cüce? kimliğinideğiştirmek için ortaya koyduğu politikaları içermektedir.Ayrıca, Soğuk Savaş sonrası Avrupa güvenliğine yönelik tehlikelerden olanyasadışı göç ve küresel terörizm, özellikle Akdeniz ve Ortadoğu ülkeleri baştaolmak üzere Avrupa Birliği için ciddi tehlikeler oluşturmaktadır. İşte bu yüzdenAvrupa Birliği özellikle Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerinden gelen bu tehlikelerekarşı Karl Deutsch'un ortaya attığı ?Güvenlik Toplum Modeli?ni bu ülkelerdeuygulamaya çalışmaktadır.Bu siyasi teorinin ana felsefesi Avrupa kıtası ve çevresinde bir barış veistikrar düzeni yaratmaktır. İşte bu yüzden Akdeniz ve Ortadoğu Bölgesi, baştaekonomik yönden olmak üzere siyasi ve sosyal açılardan AB'nin kendi güvenliğinisağlaması ve demokratik istikrarın sağlanabilmesi AB için hayati bir önemtaşımaktadır. İşte bu çalışmada tüm bu soruların cevapları bulunmayaçalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study includes that policies EU which is emerged as a limitedeconomical organization of cooperation put forward to change his identity referredto him as ?economical giant, political midget?Moreover after the World War II, illegal migration and global terrorismwhich are dangerous against security of Europe causes serious dangerousespecially first Mediterranean and Middle East countries and European UnionTherefore EU tries to carry out ?Model of Security Community? which KarlDeutsch set forth in these countries against the dangers stemming from especiallyMediterranean and Middle East countries.The main philosophy of this political theory is to create a peaceful andsteady order in the continent of Europe and its around. Henceforth,Mediterranean and district of Middle East is of serious importance for Europe toprovide its security and democratic steadiness in the sense of firstly economicpolitical and social. In this study it is aimed to find answers to all these questions.