Kuruluşlarda performans ölçüm sistemlerinin tasarlanması ve uygulanması üzerine bir araştırma
A Research on designing and implementing performance measurement systems in firms
  1. Tez No: 189490
  2. Yazar: BARIŞ GÜREL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CENK ÖZLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonometri, Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Econometrics, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Performans Ölçüm Sistemleri, Performans Yönetimi, Performans, Performance Measurement Systems, Performance Management, Performance
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ekonometri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
ÖZETTezli Yüksek LisansKuruluşlarda Performans Ölçüm SistemlerininTasarlanması ve Uygulanması Üzerine Bir AraştırmaBarış GÜRELDokuz Eylül ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüEkonometri DepartmanıBir kuruluşun değişen koşullara daha kolay adapte olmasını sağlamakiçin performans göstergeleri kullanılarak işletmenin periyodik olarakdeğerlendirilmesi ve sürekli iyileştirilmesi gerekmektedir. Artan rekabetortamında kuruluşların rakipleri karşısında ayakta kalabilmeleri için budeğerlendirmeler ışığında gerekli düzenlemelere gitmeleri oldukça önemli birfaktör olarak karşımıza çıkmaktadır.Bu çalışmada, bir kuruluşun performans ölçüm sisteminin tasarımınınoluşturulması ve kuruluş içerisinde etkin olarak uygulanmasının sağlanabilmesiiçin bir yol haritası verilmiştir. Buna göre, ilk olarak sekiz adımdan oluşan birperformans ölçüm sistemi tasarım ve uygulama süreci anlatılmış ve ardındanbir otomotiv yedek parçaları üreten kuruluştaki uygulamalarına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisA Research On Designing And Implementing PerformanceMeasurement Systems In FirmsBarış GÜRELDokuz Eylul UniversityInstitute of Social SciencesDepartment of EconometricsIn order to easily adapt an organizasition to the changing conditions, oneshould periodically evaluate theorganization in terms of performance indicatorsand apply a process of continuous improvement. Taking the right actions forthe organization with the light of these assessments in an important factor ingaining advantage against the competitors of the organization.In this study, it is given a map for effevtively designing and implementinga performance measurement system in an organization. According to this map,firstly an eight-step process for designing and implementing a performancemeasurement system is explained and then place for the applications in firmproducing automotive spare parts.