Monotipi baskı teknikleri sanat eğitimindeki önemi ve atölye uygulamaları
Monotype printing types's importance on art education and application in studio
- Tez No: 189603
- Danışmanlar: DOÇ. HATİCE BENGİSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Sanat, Sanat Eğitimi, Özgün Baskıresim, Monotipi BaskıresimTekniği
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu araştırma, Monotipi baskı tekniklerinin tarihsel gelişimini, sanat eğitimindekiönemini ve özgün baskıresim monotipi tekniklerinin atölye uygulama çalışmalarınıincelemektedir. Abant zzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim- ş Eğitimi AnabilimDalı Özgün Baskıresim Atölye Monotipi baskı tekniklerini kapsamaktadır. Amaç, bu alandaçalışan veya eğitim gören kişileri bilgilendirmektir.Araştırma, Monotipi baskı teknikleri tarihsel gelişimini, sanat eğitimindeki önemi veAbant zzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim- ş Eğitimi Anabilim Dalı ÖzgünBaskıresim Atölye Monotipi baskı tekniklerini kapsamaktadır.Nitel özellik taşıyan bu araştırmada gerekli bilgiler için kaynak ve alan taramasıyapılmıştır. Ayrıca betimsel yöntemlerden yayın tarama teknikleri kullanılarak örnekresimlerden yararlanılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research looks into historical development of monotype printg types, monotypeprinting types?s importance on art edecation and application works of original printmakingmonotypes types in studio. It includes original printmaking studio monotype printingtechniques of Abant zzet Baysal University Education Faculty Painting Master Science Part.The aim is to give information to the people who study or work on this subject.Research includes historical development of monotypes printing techniques,importance on art education and original printmaking studio monotype printing techniques ofAbant zzet Baysal University Education Faculty Painting Master Science Part.In this research which has qualitative feature, resource and area inverstigations weremade for necessary information. Also illustrations are used with using publication scanningtechniques from descriptive methods.Key Works: Art, Art Education, Original Printmaking, Monotype PrintmakingTechnique