Çoklu ortam kullanılarak okul öncesi ve ilköğretim I.kademe öğrencileri için 'renk bilgisi' konulu eğitim cd sinin hazırlanması
Preperation of the education cd issuing knowledge of colors for the preschool and primary school first grade students by using multimedia
  1. Tez No: 189604
  2. Yazar: BARIŞ SARIKAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. SERAP YASA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: nteraktif Multimedya, Sanat Eğitimi, Tasarım, nteractive Multimedia, Art Education, Desing
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Günümüzde teknolojik gelişmelere paralel olarak eğitim alanında da hızlıdeğişimler yaşanmaktadır. Bu teknolojik gelişmelerin en önemlileri kuşkusuzbilgisayar ve etkileşimli çoklu ortam (interaktif multimedya) sistemleridir.Etkileşimli çoklu ortam (interaktif multimedya), sunduğu avantajlarla modern eğitimsisteminin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Çoklu ortam platformlarının,eğitimin her dalında olduğu gibi toplumların kalkınmasında, sosyo-kültürelgelişmişlik düzeylerinin yükseltilmesinde önemli bir yere sahip olan sanat eğitimindede kullanılmasının gerekliliği tartışılmazdır.Bu çalışmada etkileşimli çoklu ortam sistemlerinin tasarım süreçleri incelenmişve sanat eğitimine katkıları belirlenmeye çalışılmıştır. Çoklu ortamın, kullanıcıkontrollü bir sistem olması öğrencinin kendi hızında öğrenmesine olanaksağlamaktadır. Ayrıca bilgi edinme sürecinde öğrenciyi aktif hale getirerek kendinegüvenini artırmaktadır. Çoklu ortam platformu, öğrencinin bir keşif ortamındaaraştırma yapmasına ve aynı zamanda bu süreç içersinde eğlenerek öğrenmesineolanak tanır.Çoklu ortam platformunun bu getirileriyle modern eğitim sisteminde yerinialması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu amaçla ilkokul ve okul öncesi sanat eğitimiderslerinde kullanılmak üzere etkileşimli bir Eğitim CD'si hazırlanmıştır. Bu eğitimCD'si Resim- ş Eğitimi Dersi içeriğinde yer alan ?Renk Bilgisi? konusundahazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
There have been rapid advancements in the field of education in line with thetechnological advancements nowadays. The most significant ones of thesetechnological advancements are obviously the computer and interactive multimediasystems. The interactive multimedia, through the advantages it offers, became anindispensable part of the moden education system. As well as their use in all thefields of education, the necessity of the use of multimedia platforms in the educationof arts which has a significant role in increasing the sociocultural development andimprovement level of the communities is unquestionable.In this survey, the designing periods of the interactive multimedia systemswere analyzed and their contributions to the education of arts were tried to bedetermined. Being a system controlled by the user, multimedia provides the studentthe opportunity to learn in his/her own speed. More over, by making the studentactive during the period of getting knowledge, multimedia increases theselfconfidence level of the student. Multimedia platform enables the student to makeresearch in a kind of athmosphere of discoveries and at the same time to learn byhaving fun in this period.With its such kinds of contributions the use of multimedia platforms in themodern education system became inavitable. For this reason, an interactiveEducation CD was prepared to use in the primary and preschool classes for artseducation. This education CD was prepared for the topic ?Knowledge of Colors?that takes place in the contents of Arts and Crafts Classes.