Basitleştirilmiş gerçek frekans tekniğini kullanarak geniş-bant anten uyum devresi tasarımı
Broadband antenna matching network design with simplified real frequency tecnique
- Tez No: 197019
- Danışmanlar: DOÇ.DR. CANER ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gerçek Frekans Tekniği, Geniş bant anten tasarımı, LCEşleme Ağı, Real Frequency Technique, Wide-band antenna design, LC MatchingNetwork
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mersin Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bu çalışmada, LC (indüktans L, kapasite C) empedans uyum devresinibasitleştirilmiş gerçek frekans tekniği (SRFT) ile tasarlayarak değişik antenlerinbant-genişliklerinin arttırılması için yeni bir yaklaşım önerilmiştir. Bu sayısaltekniğin en önemli özelliği, antenlerin ve üreteçlerin analitiksel tanımlanmasınagerek duymadan, ölçülen veya benzetilen anten empedans verilerini direk olarakişlemesidir. Burada basitleştirilmiş gerçek frekans tekniği, MATLABortamında geliştirilen benzetim yazılımları kullanılarak antenlerin bant genişliğiniarttırılması için uyum devresi tasarımı yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, a novel approach for increasing the bandwidths of variousantennas is proposed by designing the LC impedance matching network withsimplified real frequency technique (SRFT). The most significant feature of thisnumerical technique is that it directly processes the measured or simulatedantenna impedance data without requiring the analytical description of antennasand generators. In this thesis, a matching network for increasing the bandwidths ofantennas is designed with simplified real frequency technique and using thesimulation software developed in MATLAB environment.