Çok yollu nakagami-m sönümlü kanallarda genelleştirilmiş CT DD-KBCE sisteminin performans analizi
Performance analysis of generalized MC DS-CDMA system over multipath nakagami-m fading channels
  1. Tez No: 197067
  2. Yazar: SEHER ŞENER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURHAN KARABOĞA, YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM DEVELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Genelleştirilmiş ÇT DD-KBÇE, BHO Performans Analizi, Ortalama Güç Azalma Oranı, Optimum Normalize Alttaşıyıcı Aralığı, Nakagami-mSönümlü Kanallar, Generalized MC DS-CDMA, BER Performance Analysis, Rate of AveragePower Decay, Optimum Normalized Subcarrier Spacing, Nakagami-m FadingChannels
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Genelleştirilmiş çok-taşıyıcılı doğrudan dizili kod bölmeli çoklu erişim (ÇT DD-KBÇE)sistemi, normalize alttaşıyıcı aralığı olarak tanımlanan bir parametrenin değiştirilmesiile çok sayıda ÇT DD-KBÇE yöntemlerini içeren bir modeldir. Bu çalışmada, çokyolluNakagami-m sönümlü kanallarda genelleştirilmiş ÇT DD-KBÇE sisteminin performansanalizi yapılmıştır.ÇT DD-KBÇE yönteminde, verilen bir sistem bant genişliği ve kanal ortamı içinminimum bit hata oranı (BHO) ile sonuçlanan optimum bir alttaşıyıcı aralığı vardır. Buçalışmada, optimum alttaşıyıcı aralığının detaylı analizi yapılmıştır.Genelleştirilmiş ÇT DD-KBÇE sisteminin performansını daha iyi anlayabilmek içinfarklı ortalama güç azalma oranı değerleri için alttaşıyıcı sayısının, sistemin BHOüzerindeki etkisi incelenmiştir.Genelleştirilmiş ÇT DD-KBÇE, çok tonlu DD-KBÇE ve dikgen ÇT DD-KBÇEaltsınıflarını içeren bir tekniktir. Bu çalışmada ayrıca, farklı alttaşıyıcı sayılarına sahipdikgen ÇT DD-KBÇE sisteminde ortalama güç zayıflama oranının BHO başarımınaetkisi incelenmiştir. Son olarak, çok tonlu DD-KBÇE ve dikgen ÇT DD-KBÇEsistemlerinin performansları karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The generalized multicarrier direct sequence code division multiple access (MC DS-CDMA) system is a model which includes a number of specific MC DS-CDMAschemes by varying a parameter defined as the normalized subcarrier spacing. In thisstudy, performance analysis of generalized MC DS-CDMA system over multipathNakagami-m fading channels was performed.In the generalized MC DS-CDMA scheme, for a given system bandwidth and a givenchannel environment, there exists an optimum subcarrier spacing, which results in aminimum bit error rate (BER). In this study, detailed analysis of optimum subcarrierspacing was performed.In order to better understanding the performance of the generalized MC DS-CDMA, theeffect of the number of subcarriers on the BER performance of the system for differentvalues of average power decay rate was investigated.The generalized MC DS-CDMA scheme is a technique which includes the subclasses ofmultitone DS-CDMA and orthogonal MC DS-CDMA. In this study, also, effect of therate of average power decay on the BER performance was investigated for orthogonalMC DS-CDMA system having different number of subcarriers. Finally, theperformance of multitone DS-CDMA and orthogonal MC DS-CDMA systems werecompared.