Heterojen sistem yapıları için üst veri yönetimi ile iş otomasyonu modelleme
Process automation modeling with metadata management on heterogenous system structures
- Tez No: 197367
- Danışmanlar: PROF.DR. LEVENT TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Üst veri yönetimi, farklı platformlar arası verideğişimi, farklı platformların iletişimi, veri değişimi için XML, işotomasyon, Meta data management, data exchange between differentplatforms, communication of different platforms, XML for dataexchange, process automation
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZETHETEROJEN S STEM YAPILARI Ç N ÜST VERYÖNET M LE Ş OTOMASYONU MODELLEMED KER, NailYüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği BölümüTez Yöneticisi: Prof. Dr. Levent TOKEREylül 2006, 110 sayfaBu tez çalışmasında, çeşitli işletim sistemleri, dosya türleri veveritabanı yönetim sistemleri ile iş süreçlerini yürüten kurumlarda buyapılar üzerine kurulmuş sistemlerin bir arayüz üzerinde birleştiriliportak bir platformdan yönetilmesi, iş akışının rahatça gerçekleştirilmesive bu platform sayesinde mevcut iş otomasyonlarınında modellenmesiamaçlanmıştır.Tezin ilk bölümlerinde farklı yapıdaki sistemlerin haberleşmesi,farklı veri tabanlarına bağlantı sağlanması, yazılımların bütünleşmişolarak çalışması konularında mevcut çözümler incelenmiş ve buçözümlerin eksik kalan yönleri ortaya çıkarılmıştır.Sonraki bölümlerde ise yapılan araştırma ve incelemeler sonucuortaya çıkan eksiklikleri gideren ve tez kapsamında geliştirilmiş projetanıtılmıştır. Projenin amacı heterojen yapılarda karşılaşılan problemleriortadan kaldıran bir çözüm önermektir. Bu bağlamda iş yapılarının işmantıkları, görevleri ve gereksinimleri, kullanıcı yetkilendirmemekanizması, iş akışı tanımlama mantığı konuları üzerinde durulacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTPROCESS AUTOMATION MODELING WITH METADATAMANAGEMENT ON HETEROGENOUS SYSTEMSTRUCTURESD KER, NailMSc in Computer EngineeringSupervisor: Prof. Dr. Levent TOKERSeptember 2006, 110 pagesIn this thesis, the aim is to develop a platform that serves as an interfacefor the structures in the foundations that execute work processes withvarious operating systems, file types and database management systems.This platform must relive the work flow and model the existingautomation programs.In the previous chapters of the thesis, existing solutions in the issues suchas communication of the different structured systems, different databaseslinkage, software work as integrated, are examined and these solutions'incomplete issues are found. In the following chapters, the project thatcomplete these solutions' incomplete issues and improved after makinginvestigations and examinations is introduced in this thesis. The projectaim is to solve the problems that are seen in the heterogenic environment.In this case work structures' work logics, missions and requirements, userauthorization mechanism, work flow definition logic, issues will beexplained in detail.