Güvenli bir online not bildirim panosu tasarımı ve gerçekleştirimi
Design and implementation of a secure online grade announcement board
- Tez No: 197402
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET EMİN DALKILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology
- Anahtar Kelimeler: PHP, MySQL, not bildirim panosu, PHP, MySQL, grade announcement board
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu projede amaçlanan, öğrencilerin sınav notlarına, ödevlerine,devamsızlıklarına ve dersin kaynaklarına internet üzerindenerişebilmeleridir. Öğretim görevlileri sınav notlarını Excel veya benzeribir programa aktarıp not düzenlemelerini o program ile hesaplayabilmeolanağına da sahip olmaktadırlar. Ayrıca tek tuşla, sınav notlarının dersialan öğrencilerin sistemde tanımlı elektronik posta adreslerineyollanabilmesi sağlanmıştır.Proje çalışması kapsamında, öğrenci not bilgilerinin, öğretimgörevlisi bilgilerinin ve ders bilgilerinin MySQL veritabanındasaklanması, internetten erişilmesi, öğretim görevlilerinin ihtiyaçduydukları ders notlarını Excel'e aktarması ve sistem üzerinden dersnotlarının öğrencilere elektronik posta ile yollanması sağlanmıştır. Proje,hem öğrencilere hem de öğretim görevlilerine arabirim sunmaktadır.Proje kullanımında gereksinim duyulan tüm programlar açıkkaynak kodlu olup, herhangi bir ücret gerektirmemektedir. Projeninçalışma ortamı, PHP destekli bir sunucu ve aynı sunucu ya da farklı birsunucu üzerinde yer alan MySQL veritabanı sunucusudur.
Özet (Çeviri)
The aim of this project is to provide a Web application throughwhich students can access their grades, assignments, attendance and othercourse related information. Project also gives the opportunity to theinstructors to export the grades to external spreadsheet software such asExcel which would allow further calculation functions for the grades. Thecourse grades can be sent by a single click to the defined e-mail addressesof the students in the system.The project provides an interface both for students and instructors.Student grade information, instructor information and course informationare recorded in a MySQL database and are accessed by the Webinterface. The mail announcement for the students is also performed bythe same interface for the instructors.All the software needed to install and use the project is open source,thus does not require any registration. The platform needed to run theproject is a Web server with PHP support and MySQL database server onthe same computer or on a computer accessible by the server machine.