Pamuk bitkisi saplarının enerji hammaddesi olarak değerlendirilmesi
Utilization of gospium hirsutum stalks as a source of energy
  1. Tez No: 197623
  2. Yazar: ÜNAL ŞENER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MAŞUK KÜÇÜK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Gossypium hirsutum stalk, Organic solvents, Borax, Ulexite
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 33
Özet
Bu çalışmada otsu bitkilerden olan pamuk saplarının bir enerji kaynağıolarak değerlendirilmesi için pamuk sapları öğütüldü. Un haline getirildi ve dahasonra bir otoklav içinde basınç altında değişik sıcaklıklar ve değişik organikçözücüler (metanol, 1-bütanol, 2-bütanol) ve katalizör olarak boraks ve uleksitkullanılarak katalizörlü ve katalizörsüz dönüşüm işlemleri gerçekleştirildi.Anahtar kelimeler : Pamuk sapı, Organik çözücü, Boraks, Uleksit.
Özet (Çeviri)
In this study, herbal Gossypium hirsutum stalks were grinded for utilizationas a source of energy. They were converted to flour and then in an otoklav, under thepressure in different temperatures and by using some organic solvents (methanol, 1-buthanol and 2-buthanol) and as catalysts borax and ulexite, transformationactivities were realized with and without catalyst.