Küresel ısınma sorununun uluslararası çevre politikası içerisinde irdelenmesi ve Türkiye'nin yeri
Study of global warming as international environmental policy and role of Turkey
- Tez No: 198145
- Danışmanlar: PROF.DR. MUZAFFER YÜCEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Küresel klim Değişikliği, Küresel Isınma, Uluslararası ÇevrePolitikasıI, Global Climate Change, Global Warming, International EnvironmentPolicy.II
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 286
Özet
ÖZKÜRESEL ISINMA SORUNUNUN ULUSLARARASI ÇEVREPOL T KASI ÇER S NDE RDELENMES VE TÜRK YE'N NYERDeniz BABUŞÇUKUROVA ÜN VERS TESFEN B L MLER ENST TÜSÜPEYZAJ M MARLIĞI BÖLÜMÜDanışman : Prof. Dr. Muzaffer YÜCELYıl : 2005 Sayfa: 212Jüri : Prof. Dr. Muzaffer YÜCELProf. Dr. Rıza KANBERYard. Doç. Dr. Berrin S RELBu araştırma, iklim değişikliği ve küresel ısınma sorununa karşı uluslararasıdüzeyde gerçekleştirilen çözüm arayışları çabalarında Türkiye'nin yerininbelirlenmesi amacıyla yapılmıştır.Bu amaç doğrultusunda uluslararası düzeyde yapılan ve yapılması planlanançalışmalar irdelenmiştir. Daha sonra Türkiye'nin bu çalışmalara olan katkıları ve buçalışmalardaki yeri araştırılmıştır.Araştırmanın sonunda Türkiye'nin hem ulusal hem de uluslararası düzeydesorunun çözümüne yönelik olarak gerçekleştirmesi gereken çalışmalar hakkındaöneriler verilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTSTUDY OF GLOBAL WARMING AS INTERNATIONALENVIRONMENTAL POLICY AND ROLE OF TURKEYDeniz BABUŞDEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTUREINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESUNIVERSITY OF ÇUKUROVASupervisor : Prof. Dr. Muzaffer YÜCELYear : 2005 Page: 212Jury : Prof. Dr. Muzaffer YÜCELProf. Dr. Rıza KANBERYard. Doç. Dr. Berrin S RELThis study has been done to determine the role of Turkey in the internationalefforts for solutions against the climate change and global warming.For this purpose, the current and future activities (such as meetings, projects,panels) have been examined. Later, contributions and role of Turkey have beenstudied.As a result, it has been tried to give some proposals for solutions by Turkey inboth national and international scales.