RCS computations with PO/PTD for conducting and impedance objects modeled as large flat plates
Fiziksel kırınım teorisi ile büyük plakalarla modellenmiş iletken ve empedans cisimlerin radar kesit alanı hesaplanması
- Tez No: 198580
- Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN ALTINTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fiziksel optik teorisi, ï¬ziksel kırınım teorisi, radar kesit alanı, uşgen plakalarla modelleme, empedans yüzeyden saşınım.üc u cvi, Physical Optics (PO), RCS, Radar Cross Section, Impedance Sur-face, Flat Plate Modeling, Triangular Flat Plates, Physical Theory of Diï¬raction(PTD).iv
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Fiziksel Optik Yüntemi ve Kırınımın Fiziksel Teorisi kullanılarak iletken veoempedans yü zeyler işin Radar Kesit Alanı hesaplanmıştır.u c s Hesaplamalarıhızlandırabilmek işin PO integrali analitik olarak hesaplanmıştır. Herhangi birc scismin Radar Kesit Alanını hesaplamak işin Fortran dilinde bir kod yazılmıştır.c sHerhangi bir cismin yüzeyi graï¬k yazılımları kullanılarak herhangi büyü klü ktekiu uu uücuşgen plakar halinde modellenmiştir. Uşgen plaka modeli verilen herhangi bir cis-üc smin Fiziksel Optik yü zey integrali tü m yü zey uzerinde hesaplanmıştır. Yü zeyinu u u ü s uasıl şekli değişmedikşe, ucgen plakaların büyü klü ğunde sınır yoktur.s gs c üş u u ug üDaha iyi sonuş elde etmek işin gülgeleme algoritması kullanılmıştır. Fizikselc c o soptik yansıma noktaları yüzey uzerinde gürü ntü lenmiştir.u ü ou u sËuIndü klenmiş yü zey akımları ve radar kesit alanı basit cisimler işin ve F-16su cËuuşaklarının yakıt tankı işin hesaplanmıştır. Indü klenmiş yü zey akımları cisimlerc c s suuzerinde gürü ntü lenmiştir.ü ou u sv
Özet (Çeviri)
Calculation of Radar Cross Section (RCS) of arbitrary bodies using PhysicalOptics (PO) Theory and Physical Theory of Diï¬raction (PTD)is considered. Forbodies with impedance surface boundary condition, only PO is used. Analyticalapproach to PO integral is used to achieve faster computations. A computerprogram has been developed in Fortran in order to calculate the Radar CrossSection (RCS). Arbitrary shape is modeled as triangular facets of any area bythe help of graphical tools. Given the triangular meshed model of an arbitrarybody, Physical Optics(PO) surface integral is numerically evaluated over thewhole surface. There is no limitation on the size of the triangles, as soon as thetotal surface does not retire from the original one.Shadowing algorithm has been used in order to have more accurate solutions.Additionally, ï¬ash points of PO are visualized over the surface of targets, hencelocal nature of high-frequency phenomena is proved.Induced surface currents, edge currents and RCS have been calculated forsome basic shapes and the fuel tank model of F-16 airplanes. Induced surfaceiiicurrents have been visualized over the surface of the particular targets usingMatlab.