Extrapolation with the matrix pencil method to comninelow-frequency and high-frequency elctromagnetic scattering results
Yüksek ve alçak elektromanyetik saçınım sonuçlarının matris kalem yöntemi ile birleştirilerek dış değerlemesi
- Tez No: 198891
- Danışmanlar: PROF. DR. LEVENT GÜREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Extrapolation, Matrix pencil method, Coupled extrapolation, RCS, COMPM, CDMPM.iv
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Elektromanyetik saşınım problemlerinin frekansa bağlı yüksek doğruluktakic g u gşüzümleri işin frekans arttıkşa şok fazla işlemci zamanı ve bellek tükettiklerico u c cc s ubilinmektedir. Bunun yanı sıra, şok yüksek frekanslarda sonuşur yüksek frekansc u s uşüzüm yüntemleri ise kısıtlı doğruluğa sahip şozümler sunmaktadır. Bu tezde,co u o g g cü uara frekans bülgesindeki saşınım değerlerinin dışdeğerleme yüntemi ile yaklaşımsalo c g sg o solarak bulunması amaşlanmıştır. Matris kalem yüntemi (MKY), modele dayalıc s odışdeğerleme yaklaşımında model parametrelerinin bulunması işin kullanılmıştır.sg s c sMevcut alşak ve yüksek frekans şozücülerinden elde edilen şüzümleri tam olarakc u cü u u co ubirleştirebilmek işin iki bağlaşim yüntemi üneriyoruz: ?bağlaşımlı MKY? ves c gs o o gsü?bağlaşımlı ters evrişim MKY.? Onerilen bu dışdeğerleme yüntemleri hem iletkengs s sg okürenin analitik olarak uretilmiş geri saşınım şüzümlerinde, hem de şeşitli uşu ü s c co u cs ücboyutlu nesnelerin sayısal olarak elde edilmiş şüzümlerinde denenmiştir.s co u sAnahtar süzcükler : Dışdeğerleme, Matris kalem yüntemi, Bağlaşımlı dışdeğerleme,ou sg o gs sgRKA.v
Özet (Çeviri)
Accurate frequency domain solutions of electromagnetic scattering problems areknown to require high computing resources as the solution frequency increases.On the other hand, high-frequency techniques provide us solutions with limitedaccuracy in the relatively high-frequency regions. In this thesis we aimed to ï¬llthe intermediate gap by using extrapolation techniques. Matrix pencil method(MPM) is presented to ï¬nd the parameters of the model in our model-based ex-trapolation approach. In order to fully incorporate the two separate availabledata sources, i.e., accurate low-frequency solvers and asymptotic high-frequencysolvers, we proposed two methods of coupling, namely coupled MPM and cou-pled deconvolution MPM. Results of proposed extrapolation methods are testedboth on analytically generated backscattering solution of conducting sphere andnumerical solutions of various three dimensional bodies.