The implementation of a direct digital synthesis based function generator using systemc and VHDL
Doğrudan sayısal sentez tabanlı fonksiyon üretecinin systemc ve VHDL kullanılarak gerçeklenmesi
  1. Tez No: 199081
  2. Yazar: UĞUR KAZANCIOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AŞKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SystemC, VHDL, SystemC Synthesis, Direct Digital Synthesis, Function Generator, FPGAv
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu tezde SystemC ve VHDL isimli tasarım ve modelleme dilleri kullanılarakdoğrudan sayısal sentez tabanlı fonksiyon üreteci modülü sunulmuş, tanımlanmışve uygulanmıştır. Bu iki tasarım dilinin simülasyon, sentez ve uygulanabilirlikperformansları tüm sayısal donanım tasarım evreleri takip edilerekkarşılaştırılmıştır. SystemC tabanlı donanım tasarım akışının avantajları ve açıkkonuları ileriki çalışmalar için referans olması amacıyla vurgulanmıştır.SystemC ilk olarak HDL tasarım dilleri gibi modelleme dili olarak ortayaçıkmıştır. SystemC son yıllarda donanım tasarım dili olarak da popülerlikkazanmış ve geleneksel tasarım dillerine alternatif olması beklenmektedir.viDonanım modelleme, tasarım ve doğrulama için tek bir platform kullanılmasıharcanan zaman ve maliyeti azaltmaktadır.Tasarlanan fonksiyon üreteci modülü standart I2C ve UART haberleşmeprotokollerini desteklemektedir ve sayısal uygulamalar için kullanıma hazırformattadır. Bu tezde fonksiyon üreteci modülü VHDL kodu Xilinx FPGA içineuygulanır ve donanım platformlarında doğrulanır.Anahtar kelimeler : SystemC, VHDL, SystemC Sentezi, Doğrudan SayısalSentez, Fonksiyon Üreteci, FPGAvii
Özet (Çeviri)
In this thesis, a direct digital synthesis (DDS) based function generator designmodule is presented, defined and implemented using two digital hardwaremodeling/design languages namely SystemC and VHDL. The simulation,synthesis and applicability performances of these two design languages arecompared by following all digital hardware design stages. The advantages andopen issues of SystemC based hardware design flow are emphasized in order tobe a reference for future studies.SystemC initially appeared as a modeling language like HDL design languages.In the last years, SystemC gained popularity also as a hardware design languageand it is expected to become alternative to traditional design languages. Using aivsingle platform for hardware modeling, design and verification reduces the spenttime and cost.The designed DDS function generator module supports standard I2C and UARTcommunication protocols and it is in ready to use format for digital applications.In this thesis, the function generator module VHDL code is implemented intoXilinx FPGA and verified on the hardware platforms.