Demand driven disassembly planning
Talep bazlı demontaj planlaması
- Tez No: 199088
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. PELİN BAYINDIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Demontaj planlaması, talep bazlı demontaj, sezgisel yaklaşım, Disassembly planning, demand-driven disassembly, heuristic approach
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu tezde talep bazlı demontaj planlamasıyla ilgilenilmiştir. Çalışmanın ana amacıliteratürde önerilen ilerlemelere göre sezgisel yaklaşımlar oluşturmaktır. Demontajplanlaması problemlerinin kilit noktalarını belirleyerek, bu sezgisel yaklaşımlar dahada geliştirilmiştir. Bütün çözüm yaklaşımları demontaj planlamasıyla ilgilimasraflarla ilişkili olan toplam maliyeti en aza indirmeyi amaçlar. Bu tezdeilgilenilen bir diğer konu ise, bildiğimiz kadarıyla literatürde henüz çalışılmamışolan kurulum maliyetinin demontaj planlamasındaki önemidir. Önerilen sezgiselyaklaşımların performansını değerlendirmek için deneysel çalışmalar yürütülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we deal with the demand driven disassembly planning. The main aimof the study is to construct heuristic approaches according to the suggestedimprovements in the literature. These heuristic approaches are further improved byrecognizing the key points of the disassembly planning problem. All of the solutionapproaches aim minimizing total cost related to relevant costs of disassemblyoperations. Another subject given attention in this thesis is the importance of thesetup cost on the disassembly planning, which has not been studied yet in theliterature to the best of our knowledge. Computational studies are carried out toassess the performance of the heuristic procedures proposed.