Design and implementation of a search tool for roads on pocket PCS for mobile gis
Cep bilgisayarlarında mobil CBS için yol arama kiti tasarım ve kurulumu
- Tez No: 199280
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT ONUR KARSLIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilim ve Teknoloji, Coğrafya, Jeodezi ve Fotogrametri, Science and Technology, Geography, Geodesy and Photogrammetry
- Anahtar Kelimeler: Mobil CBS, ECW, SQLite, Açık Kaynak Kod, Mobile GIS, ECW, SQLite, Open Source
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu çalışmanın amacı yol arama kiti olarak kullanılabilecek bir mobilCBS uygulaması geliştirmektir. Ankara'nın uydu görüntüsüprogramda altlık olarak kullanılmıştır. Bu uygulama açık kaynakkodlu kütüphaneler kullanılarak yazılmıştır. Görüntüleme için ECW,vektör alt yapısı için gereken veritabanı olarak da SQLitekütüphaneleri kullanılmıştır. Uygulama Embedded Visual C++altında kodlanmıştır.Bu uygulama ile açık kaynak kodlu kütüphaneler kullanılarak mobilCBS yazılımı yazılabileceği gösterilmiştir. Böylelikle aynı işi yapanücretli yazılımlara gerek olmayabileceği gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to develop a search tool for roads formobile GIS application. The satellite image of Ankara is the basemap of program. There is also a search option for the roads. Theapplication is based on open source libraries, which are ECW forimagery and SQLite for the database of vector. The application iscoded in Embedded Visual C++.The study shows that mobile GIS applications can be prepared bythe help of open source libraries. There is no need to buy acommercial product to mobilize the GIS.