Performance based ratemaking in electric distribution services
Elektrik dağıtım servislerinde performans tabanlı derecelendirme
  1. Tez No: 199293
  2. Yazar: MUSTAFA UĞUZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Enerji, Electrical and Electronics Engineering, Energy
  6. Anahtar Kelimeler: Performans Esaslı Değerlendirme, Elektrik DağıtımSistemlerinde Düzenleme, Performance Based Ratemaking, Regulation in Electric DistributionServices
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Elektrik dağıtım sisteminde regülasyon çok önemli bir ögedir. Regülasyonunamacı ücretler ile servis kalitesi arasındaki dengeyi hem elektrik dağıtımkuruluşları hem de tüketiciler adına sağlamaktır. Hızla değişen dünyadaregülasyon yönetimleri de hızla değişmektedir.Bu tezde elektrik dağıtımsistemlerinde giderek kullanımı artan bir regülasyon yöntemi olan, performanstabanlı derecelendirme incelenmiştir. Bu yöntemin faydaları, dezavantajları,uygulama biçimleri ve elektrik dağıtım kalitesine olan etkileri araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Regulation is one of the main elements in electric distribution services. Theobjective of the regulation is to maintain the balance between the rates and theservice quality of electric distribution on behalf of both utilities and customers.In rapidly changing world the regulation regimes are also changing .In thisthesis, an increasingly implemented regulation model in electric distribution,performance based ratemaking is studied. Its advantages and disadvantages,implementing methods and its quality effects are analyzed.