Efficient scheduling in distributed computing on grid
Grid üzerinde dağıtık hesaplamada verimli zamanlama
  1. Tez No: 199303
  2. Yazar: ÖZGÜR KAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜSLİM BOZYİĞİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Grid, Grid Hesaplama, Zamanlama, Zamanlama Algoritmaları, Geçmiş Temelli Zamanlama, Statik ve Dinamik Zamanlama, Grid, Grid Computing, Scheduling, Grid Scheduling, History BasedScheduling, Static and Dynamic Scheduling
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bugün, coğrafik olarak dağıtık halde bulunan hesaplama kaynakları,zamanlarının büyük bir kısmını boşa harcamaktadırlar. Grid'in amacı bu kaynaklarıtek bir sistem içerisinde toplamaktır. Bu durum, bir tek PC için çözümü çok zorolan veya çok vakit alan kompleks problemlerin çözümüne yardım eder. Gridhesaplama ortamında, yüksek performansa ulaşmak için kaynakların verimli veetkili bir biçimde kullanılmasında zaman kritik bir rol oynar. Grid'in yapısı sonderece dinamik ve farklı olduğundan, Grid hesaplama için zamanlamaalgoritmalarının geliştirilmesi beraberinde uğraştırıcı zorluklar getirir. Buçalışmada, Grid üzerinde dağıtık işlerin verimli zamanlaması üzerine yoğunlaştık. şkümesi uygulamaları için yeni bir zamanlama algoritması amaçladık. Amaçlananalgoritma, işlerin geçmişteki işleyişlerini hesaba katmaktadır. Geçmiş,uygulamaların daha önceki çalışmaları boyunca kaydedilen çalışma-zamanları vediğer özellikleri hakkındaki bilgileri saklar. Zamanlama kararları bu uygulamalararasındaki benzerliğe bakılarak alınır. Benzerliğin tanımlanması, en iyi kaynakataması bir tarafa, bu yaklaşımda ortaya çıkan önemli bir niteliktir. Zamanlamaalgoritması HISA'nın amacı bu benzerliğin tanımlanması ve bulunması, daha sonrada bu benzerliği kullanarak işin atanacağı en uygun kaynağın bulunmasıdır. Budeğerlendirmemizde, GridSim diye bilinen bir Grid simulasyon aracı kullandık.Çeşitli simulasyon ayarları ile çok sayıda deneysel çalışma yaptık. Bu deneylerinışığında, kullanılan zamanlama algoritmasının etkililiği değerlendirildi. Testsonuçları, HISA'nın, gelecek işlerin bir Grid'e atanmasındaki performansıgeliştirdiğini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Today many computing resources distributed geographically are idle muchof time. The aim of the grid computing is collecting these resources into a singlesystem. It helps to solve problems that are too complex for a single PC. Schedulingplays a critical role in the efficient and effective management of resources toachieve high performance on grid computing environment. Due to the heterogeneityand highly dynamic nature of grid, developing scheduling algorithms for gridcomputing involves some challenges. In this work, we concentrate on efficientscheduling of distributed tasks on grid. We propose a novel scheduling heuristic forbag-of-tasks applications. The proposed algorithm primarily makes use of historybased runtime estimation. The history stores information about the applicationswhose runtimes and other specific properties are recorded during the previousexecutions. Scheduling decisions are made according to similarity between theapplications. Definition of similarity is an important aspect of this approach, apartfrom the best resource allocation. The aim of this scheduling algorithm (HISA-History Injected Scheduling Algorithm) is to define and find the similarity, andassign the job to the most suitable resource, making use of the similarity. In ourevaluation, we use Grid simulation tool called GridSim. A number of intensiveexperiments with various simulation settings have been conducted. Based on theexperimental results, the effectiveness of HISA scheduling heuristic is studied andcompared to the other scheduling algorithms embedded in GridSim. The resultsshow that history injection improves the performance of future job submissions on agrid.