Improving interactive classification of satellite image content
Uydu görüntülerinin etkileşimli sınıflandırmasının iyileştirilmesi
  1. Tez No: 199341
  2. Yazar: GÖKHAN TEKKAYA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VOLKAN ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Tek Sınıf Sınıflandırma, Uydu Gürütü Işeriği, SVDD, Etkileşimlissınıflandırmav, One Class Classification, Satellite Image, SVDD, Interactive Classificationiv
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Etkileşimli sınıflandırma yüntemi, konu gürsel olduğundan ve aranan gürsel üz nitelik-s o o g o oler ile ilgili hesaba dayalı etkili üz nitelikler bulunmadığından, uydu gürüntü işeriğinino g ou u c gotomatik sınıflandırılması yünteminin ilgi şekici bir alternatifi ve tamamlayacısıdır.o cBu şalışmada ünceki girişimimizi uydu gürüntü işeriğinin sınıflandırmasında dahacs o s ou u c gyetenekli olgun bir yazılım gerşekleştirerek geliştiriyoruz. Sistem kullanıcının küprüc s s ougibi belirli bir coğrafi nesneyi işeren az sayıda gürüntü bülgesi belirtmesine ve ardındang c ou u oaynı gürüntüden benzer nesneler işeren bülgelere erişmine olanak sağlamaktadır.ou u c o s gErişim süreci kullanıcının sınıflandırma işlemini sonuşları gürsel inceleyerek inter-s u s c oaktif bir şekilde yünlendirdiği tekrarlamalı bir süreştir. Sınıflandırma işlemi tek sınıfs o g uc ssınııflandırma yüntemine dayanmaktadır.oo u u ˙c g
Özet (Çeviri)
Interactive classification is an attractive alternative and complementary for automaticclassification of satellite image content, since the subject is visual and there are not yetpowerful computational features corresponding to the sought visual features. In thisstudy, we improve our previous attempt by building a more stable software systemwith better capabilities for interactive classification of the content of satellite images.The system allows user to indicate a few number of image regions that contain aspecific geographical object, for example, a bridge, and to retrieve similar objects onthe same satellite images. Retrieval process is iterative in the sense that user guidesthe classification procedure by interaction and visual observation of the results. Theclassification procedure is based on one-class classification.