Uzaktan kontrol edilebilen kalp cihazına ait yazılım geliştirilmesi
Software development for a remote controlled heart monitoring system
  1. Tez No: 199736
  2. Yazar: NAZİF ERBİL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FARUK ÜNSAÇAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Teletıp, Elektrokardiyografi (EKG), Defibrilatör, LabVIEW, Bilgisayar Destekli Tasarım, Telemedicine, Electrocardiography (ECG), Defibrillator, LabVIEW, Computer Aided Design
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Bu tez çalışmasında, ?Uzaktan kontrol edilebilen kalp cihazına ait yazılımgeliştirilmesi? gerçekleştirilmiştir. Program geliştirme dili olarak NI firmasıtarafından üretilen LabVIEW kullanılmıştır. Hasta EKG verilerinin bilgisayarortamına aktarılması için aynı firmanın üretimi olan DAQ kart ve ara bağlantıelemanları seçilmiştir. Hazırlanan yazılım PSTN iletim hatlarını kullanmaktadır.Yazılım On-Line ve Sakla-Gönder modlarında veri aktarımını desteklemektedir.Kalp krizi geçiren bir hastaya CPR ve defibrilasyon işlemleri için harcanacakzamanı kısaltma amacıyla hazırlanan yazılımda, güvenli veri aktarımı için hatadenetim mekanizmaları kullanılmıştır. Modüller tarafından sağlanacak olan,defibrilatöre uygulanacak gerilim ve güç değerlerinin aynı iletişim ortamıüzerinden hastaya gönderilmesi yazılımda bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, ?Software development for a remote controlled heartmonitoring system? is performed. LabView produced by NI company is used asProgramming Development Language. With the aim of transferring the EKGresult of the patient to the computer, the products of the same company DAQ cardand the interconnectors are chosen. The prepared software is using the PSTNtranmission lines. The Software is supporting the modes of On-Line and Save-Send data tranmission. Error control mechanisms are used to transmit secure data,within the prepared software to shorten the delay for CPR and defibrillationprocesses performed to a patient who has heart attack. The voltge and powervalues to be performed to defibrillation by the modules, which is provided tosend to the patient from the same communication setting, are located in thissoftware .